'Göç' Konulu 20 Hikâye Kitaplaştırıldı

'Göç' Konulu 20 Hikâye Kitaplaştırıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ile birlikte düzenlenen “Göç” konulu hikâye yarışmasının tamamlandığını, ilk 20 eserin kitap haline getirildiğini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ile birlikte düzenlenen “Göç” konulu hikâye yarışmasının tamamlandığını, ilk 20 eserin kitap haline getirildiğini söyledi. Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya Balkanlar'da Göç, Almanya’ya İşçi Göçü, Terör Dolayısıyla Göç, Kan Davası Sebebiyle Göç, Tayin Sebebiyle Göç, Kiracı Göçü olmak üzere altı olayda göç konusunun işlenmesi istenen yarışmaya 57 eserin katıldığını belirtti.

Bu çalışmayla hem ülkenin hem de Kayseri'nin kültür ve edebiyat dünyasına hizmet etmiş olduklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç “Melikgazi Belediyeciliği her alanda, her düzeyde ve her hizmet branşında kendini göstermektedir. İmarlı ve planlı şehirleşmede, bu mekânlarda yaşayan bireylerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da gözönünde bulundurmaktadır. Edebiyat, yaşayan ve gelecek kuşaklara aktarılan bir toplumsal öğedir. Bu açıdan yazılan her belge ve bilgi, esasında tarihî vesikadır.” dedi.

Melikgazi Tiyatro Salonu'nda 30 Kasım 2013 günü ödül töreni düzenleneceğini duyuran Memduh Büyükkılıç, bu tür bir güzelliğe vesile olan, öncülük eden ve eserleri titizlikle inceleyen Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan ile Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.