Girişimcilere proje çağrısı
TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, kırsal turizmden seracılığa kadar birçok noktada hibe desteği verdiklerini belirterek, “Konya’dan sadece tarım ve hayvancılık konusunda başvuru yapılıyor. Projesi olan girişimcileri başvurularını bekliyoruz” dedi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, bilgilendirme basın toplantısı düzenledi. Ulusal kaynaklar ve Avrupa Birliği fonlarından elde edilen bütçeyle TKDK olarak destek verilen projelerle ilgili bilgi veren TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, kırsal turizmden seracılık ve katma değeri yüksek ürün üretimine kadar birçok noktada destek veren TKDK’ya Konya’dan yalnızca tarım ve hayvancılık noktasında destek için başvuru yapıldığına işaret etti.
BİRÇOK SEKTÖRDE HİBE VERİYORUZ
2011 yılından bu yana Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak 42 ilde verilen desteklerle yatırımcıların desteklendiğini belirten Uysal, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere 16 sektörde yüzde 50 ile 70 arası hibe verildiğini ifade etti. TKDK Konya’da 200’ün üzerinde hayvancılık projesinin desteklediğinin de altını çizen Uysal, ayrıca et ve süt işleme ve pazarlama yatırımları, soğuk hava depoculuğu ve paketleme, arıcılık, tıbbı- aromatik bitkiler, seracılık, yerel ürün ve zanaatkarlık, yenilebilir enerji kaynağı gibi birçok noktada yatırımcıların kuruma başvuru yapabildiğini anımsattı.
PROJE SAYISINDA SARAYÖNÜ LİDER
Uysal, “Yatırımcıların desteklendiği 42 il arasında Konya, en fazla hibe ödenen ikinci il konumunda. Bu hibeler sayesinde 1713,40 milyon TL yatırım yapıldı; Konya’ya 157 süt üretim tesisi, 73 besi çiftliği, 21 süt işleme tesisi, 27 süt toplama merkezi, 22 kırmızı et işleme tesisi, 1 kanatlı et işleme tesisi, 2 su ürünleri işleme tesisi, 31 meyve- sebze işleme ve soğuk hava deposu, bin 13 bitkisel üretim, işleme ve pazarlama projesi, 11 zanaatkarlık ve katma değerli ürünler projesi, 6 kırsal turizm tesisi, 7 makine parkı, 74 yenilebilir enerji tesisi kazandırıldı.” diye konuştu. TKDK Konya İl Koordinatörlüğü raporuna göre TKDK desteğiyle 2013-2018 yılları arasında Konya’da en fazla proje yürüten ilçe, 201 projeyle Sarayönü oldu.
PROJESİ OLAN GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYORUZ
Projeye destek noktasında projenin uygunluğu açısından taşıması gereken özelliklerle ilgili de bilgi veren Uysal, projenin 20 bin nüfustan az olduğu kırsal yerlerde, ruhsat almaya elverişli bir konumda bulunması gerektiğini söyledi. Başvuruda bulunmak isteyen yatırımcıların 65 yaşından küçük ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olmamasının da diğer bir başvuru şartı olduğunu belirten Uysal, “Özellikle 40 yaş altındaki genç yatırımcılara ve kadınlara hibe konusunda pozitif ayrıcalık tanıyoruz. Destek bekleyen projesi olan yatırımcıları en yakın TKDK koordinatörlüğüne bekliyoruz” diye konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.