Gidenler patladı!

Gidenler patladı!

İttifak Holding Konyaspor’da sezon başında yüksek ücretleri nedeniyle yolları ayrılan Adis Jahovic ve Mustapha Yatabare gittikleri ekiplerde attıkları gollerle takımlarına büyük katkı sağladı.

Sezon başında Konyaspor’dan ayrılarak başka takımlara giden oyuncular geride kalan 12 haftalık performansları ile dikkat çekti. Gol yollarında sıkıntı çeken yeşil-beyazlı ekibin eski oyuncuları Jahovic 12 maçta 9 gol atarken Yatabare ise 4 gol atma başarısı gösterdi

Adis Jahovic sezon başında Yeni Malatyaspor’a transfer oldu. Yeşil-beyazlı ekibin bir başka ileri uç oyuncusu Mustapha Yatarabe ise Sivasspor ile anlaştı. Konyaspor’da Rıza Çalımbay ile birlikte çalışan tecrübeli futbolcu kırmızı-beyazlı ekipte tekrar Çalımbay ile çalışma fırsatı yakaladı. Yeni Malatyaspor’a giden Jahovic ve Sivasspor’a giden Mustapha Yatabare gösterdikleri performansla takımlarını zirve yarışı içerisine soktu.

JAHOVİC GOL KRALI

Sezon başında Yeni Malatyaspor’a giden başarılı golcü geride kalan 12 haftada ilk 11’in vazgeçilmez ismi oldu. İttifak Holding Konyaspor’da Sergen Yalçın ile birlikte çalışan golcü oyuncu sarı-kırmızılı ekipte tekrar Sergen hoca il çalışma fırsatı yakaladı. Malatyaspor’da sezona iyi bir başlangıç yapan Makedon golcü 90 dakika oynadığı 12 maçta toplam 9 gol atarak takımın ve Süper Ligin en golcü oyuncusu oldu. Jahovic attığı 9 golün yanında bir de asist yaparak ileri uçtaki etkinliğini gösterdi.

Geçtiğimiz sezon Konyaspor’da 28 maçta forma giyen Adis Jahovic 6 gol kaydetmişti. Makedon oyuncu 2017-2018 sezonunun ikinci yarısında geldiği yeşil-beyazlı kulüpte 15 maçta 5 gollük performans ortaya koymuştu. Konyaspor’da 1,5 sezonda 11 gol atan Adis Jahovic Malatyaspor’da 12 maçta 9 gol atma başarısı gösterdi. Başarılı golcü 2 gol daha atması durumunda Konyaspor’da ki 1.5 sezonluk performansına yetişmiş olacak.

YATABARE’NİN TAKIMI LİDER

Adis Jahovic gibi sezon başında Konyaspor’dan ayrılan golcü oyuncu Mustapha Yatabare de transfer olduğu Sivasspor’da başarılı bir sezon ortaya koyuyor. Transferin son gününe kadar Konyaspor kampında yer lan tecrübeli oyuncu kamp performansı ve testlerinde tüm oyuncuları geride bırakmıştı. Maliyetleri düşürmek isteyen Konyaspor yönetimi maaşı yüksek olduğunu iddia ettiği bu oyuncunun Sivas’a gitmesine müsade etti. Kırmızı-beyazlı ekiple sezona iyi bir başlangıç yapan Yatabare’nin takımı 12. haftayı lider tamamladı. Mustapha Yatabare ise geride kalan 12 haftada maçların tümünde forma giyen oyuncu 4 gol atıp 1 asist yaptı. Geçtiğimiz sezon Konyaspor’da 29 maça çıkan tecrübeli oyuncu 5 gol ve 3 asistlik katkı yapmıştı.

FERHAT TÜRKOĞLU

20180813_2_31898770_36375210.jpg20180827_2_32087210_36702671.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum