"Gezi Parkı Olaylarında Sanatçılar Kullanılarak Toplum Ayrıştırılmak İstendi"

"Gezi Parkı Olaylarında Sanatçılar Kullanılarak Toplum Ayrıştırılmak İstendi"

Sanatçı Aykut Kuşkaya, Gezi Parkı olayları nedeni ile sanatçılar üzerinden yeniden halk arasında kutuplaşmalar oluşturulmak istendiğini söyledi.

Sanatçı Aykut Kuşkaya, Gezi Parkı olayları nedeni ile sanatçılar üzerinden yeniden halk arasında kutuplaşmalar oluşturulmak istendiğini söyledi. Kuşkaya, “Bu yanlışa bazen sanatçılar da düşüyor. Her grup kendisine yakın sanatçı oluşturmaya çalışıyor. Oysa sanatın dili evrensel olmalı. Sanatçı da toplumun her kesimini kucaklamalı.” dedi.

    Burdur Belediyesi’nin davetlisi olarak şehre gelen Sanatçı Aykut Kuşkaya, sevenleri ile Burdur Şenlik alanında buluştu. Belediye’nin şenlik alanında vatandaşlarla çay içip sohbet eden sanatçı Kuşkaya, Ramazan, sanatçıların yaşadıkları ve Gezi olayları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaptığı müzikle Barış Manço ve Cem Karaca gibi müziği ile topluma mesajlar vermeye çalıştığını anlatan Sanatçı Kuşkaya, “Gitarımla yıllardır bazen topluma manevi mesajlar veren ilahiler, bazen de sevgiyi anlatan şarkılar söyledim. Ancak bazen ‘Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamadık’ dediğim zamanlar oldu.” şeklinde konuştu.

Konserler nedeni ile uzun zamandır ekranlarda olmadığı bilgisini veren Aykut Kuşkaya, "Son Gezi olayları ile yeniden toplumun ayrıştırılması için uğraşıldı. Bu meselede de önemli figüranlar olarak sanatçılar kullanılmak istendi. Sanatçılar bu oyuna gelmemeli, topluma faydalı olmak için kendi sanatını icra etmeli." ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK İMTİHANI SANATÇILAR YAŞIYOR"

Aykut Kuşkaya, sanatçıların yaptığı iş ve toplumun önünde olmaları nedeni ile dünyanın en büyük imtihanlarını yaşadıklarını kaydetti.

Ramazan ayının insanlar arasında birleştirici, yumuşatıcı kardeşliği artırdığını aktaran Kuşkaya, “Belediyelerin bu etkinlikleri bizlere vatandaşlarımızı yakından tanıma fırsatı veriyor. Bu etkinlikleri düzenleyen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’ya teşekkür ediyorum. ”diye konuştu.

Sanatçı Kuşkaya, “Dünya imtihan dünyası. Sanatçılar bazen yaptığı müziklerle bazen de toplumsal olaylarla imtihan yaşıyor. Ben her ikisini de yaşadım.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.