Geri adım atmayız

Geri adım atmayız

Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ve Başkan yardımcısı Veli Kurt, destek gelmemesi halinde genel kurul kararından vazgeçmeyeceklerini söylediler. Yönetim, kararını bugün açıklayacak

Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ile Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, yeşil-beyazlı kulüpteki ekonomik sıkıntının içinden çıkılmaz bir hal aldığını, dolayısıyla da kulübün önünü açmak için olağanüstü genel kurul kararı almanın son çare olduğunu söylediler.

Başkan Kuntoğlu, yönetim olarak ellerinden gelen maddi ve manevi bütün desteği verdiklerini, ancak bugün itibarıyla iyice tıkandıklarını belirterek, “Bu şartlarda bir adım dahi gidemeyiz” dedi. Kuntoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Önceki gün Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürekle uzun bir görüşme yaptık. İçerisinde bulunduğumuz zor durumu kendisine izah ettik. Bizim acilen 1,5-2 trilyona ihtiyacımız olduğunu söyledik.  Ancak, başkan bize somut bir yaklaşım göstermedi. Dolayısıyla da elimiz kolumuz bağlanmış oldu. Yönetim olarak olağanüstü genel kurul kararı almaktan başka bir çaremiz kalmadı. Bunun adı da görevden kaçmak değil, Konyaspor’un önünü açmaktır” diye konuştu.
VELİ KURT: ÇARESİZ KALDIK
Konyaspor 2. Başkanı Veli Kurt, dünyada yaşanan ekonomik krizin Konyaspor’u da etkilediğini söyledi. Önceki gün Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmeye katılamadığını ifade eden Kurt, Konyaspor’un bu yönetimine belediye dahil kimsenin sahip çıkmadığını ifade etti. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Veli Kurt şunları söyledi: “Konyaspor yönetimi olarak elimizden gelen desteği verdik. Ne var ki, dünyada yaşanan ekonomik kriz Konyaspor’u da etkiledi. İş adamları olarak bizler kendi işlerimizin başında olmak, kendi sıkıntılarımızla uğraş vermek durumunda kaldık Bu arada Konyaspor’un ekonomik anlamda sıkıntıları, her kulüpte olduğu gibi bizlerde de var. 5 ay önceki ekonomi ile bugünkü ekonomi aynı değil. Eskiden hangi yönetici arkadaşımız olsa, istediğimiz kadar emanet paralar alabiliyorduk. İnanın şimdi en küçük paralar bile aranır oldu” dedi.
Olağanüstü Genel Kurul’a gidip gitmeyecekleri konusunda da düşüncelerini açıklayan Veli Kurt, “Konyaspor’un selameti için hayırlısı neyse o olsun. Arkadaşlarımızla bugün akşam (dün) oturup değerlendireceğiz. Genel Kurul’a gidilebilir de gidilemeyebilir de. Ama şu bir gerçek ki, bu ekonomik krizde Konyalı Konyaspor’a destek vermez, sahip çıkmazsa yapacağımız fazla bir şey yok. Belediye Başkanımız eksik olmasın zaman zaman yardımcı olmuştur, ama Konyaspor gibi büyük bir kulübün ihtiyacını karşılamaz ki. Konyaspor için hayırlısı ne ise o olsun” diyerek içinde bulundukları zor durumu özetledi.
VEKİLLERİMİZ NE İŞ YAPAR?
Öte yandan, Konyasporlu taraftarlar, kendi sitelerinde bir açıklama yaparak, Konyalı vekilleri Konyaspor’a desteğe davet ettiler. Taraftarların açıklaması şöyle: “Konyaspor kurulduğu günden bu yana kanayan bir yaradır bu. Milletvekillerinin vurdumduymazlığı, umursamazlığı, boş vermişliği. 2004 seçimlerinin üzerinden tam 4 yıl geçti, bu süre zarfında Konya bir tek bakan bile çıkartamadı. 16 vekil ile hükümetin başında bulunan partinin kalelerinden birisi olma özelliğini taşıyan Konya'da, vekillerin bu şehrin takımı Konyaspor'a olan ilgisizliği biz taraftarları son derece üzmektedir. Diğer şehirlerin vekilleri seçildikleri şehirlerinin kulüplerinde bir başkanmış gibi, bir transfer komitesi üyesiymiş gibi, fanatik bir taraftarmış gibi var güçleriyle çalışırlarken; bizim vekillerimizin maçlara gelmekten bile imtina göstermelerinin nasıl bir açıklaması olabilir? İster iş bilmezlik deyin, ister umursamazlık, ister "Oyumu alır yoluma bakarım" zihniyeti... Hiç birisi Konyasporumuz'un siyasi alanda en ufak destek bulamadığını gerçeğini değiştirmiyor malesef.  Şuan bulunduğunuz yere sizi bu insanlar getirdi, bu insanlar size güvendi ve bu kutsal görevi sizlere emanet etti... Bu şehrin en değerli varlıklarından Konyasporumuz'a karşı olan sorumluluğunuzun artık farkına varın. Futbolu sevmiyor olabilirsiniz, spordan nefret dahi edebilirsiniz ama hiçbir gerekçe sevdamızı görmezden gelmenizi haklı çıkarmaz... Konyaspor'lu bunun hesabını sorar. Geçmişte olan hiçbir iyiliği unutmadığı gibi hiçbir ihaneti de unutmaya niyetimiz yok! Konyasporumuz'a ihanet etmenize izin vermeyeceğiz artık! Basiretsizlik kader değil tercihtir, tercihlerinize boyun eğmek zorunda değiliz! Getiren biziz, götüren olmasını da biliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum