Gerekeni yap Konyaspor’um

Gerekeni yap Konyaspor’um

Atiker Konyaspor sezonun 17. hafta maçında deplasmanda Akhisarspor’a konuk olacak. 20.00’da başlayacak mücadele Spor Toto Akhisar Stadyumunda oynanacak. Yeşil-beyazlı rakibini yenerek devre arasına moralli girmek istiyor

Atiker Konyaspor Spor Toto Süper Ligin 17. Hafta maçında deplasmanda Akhisarspor’a konuk olacak. 20.00’da başlayacak mücadele Spor Toto Akhisar Stadyumunda oynanacak. Akhisarspor maçında FIFA kokartlı genç hakem Alper Ulusoy düdük çalacak. Ulusoy'un yardımcılıklarını Hakan Yemişken ve Mustafa Savranlar yapacak. Zorlu karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise Bülent Birincioğlu görev yapacak.

KARTAL GALİBİYETLE NOKTALAMAK İSTİYOR

Atiker Konyaspor sezonun ilk yarısını galibiyetle tamamlayarak ilk beş için avantaj sağlamak istiyor. Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazanması halinde 27 puanla tarihinin en başarılı performansıyla ilk devreyi kapatmış olacak.  Yeşil-beyazlı ekip ilk yarıdaki en fazla puanı 26 puanla 2015-2016 sezonunda almıştı. Akhisarspor ile Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de 11. kez karşılaşacak.

2013-2014 sezonunda başlayan Süper Lig rekabetinde iki takım arasında şu ana kadar 10 maç oynandı. Bu maçlarda taraftarlar 4’er galibiyet alırken, 2 maçta eşitlik bozulmadı. Yeşil-beyazlı ekibin 12 gol golüne Ege ekibi 11 golle yanıt verdi. Ligde geçen sezon Konya'daki müsabakayı Atiker Konyaspor 2-0, Manisa'daki karşılaşmayı ise Akhisarspor 3-0 kazandı.

KONYASPOR’DA 5 EKSİK

Yeşil-beyazlı ekipte tedavilerine devam edilen Selim Ay, Ferhat Öztorun, Paolo Hurtado, Uğur Demirok ve sarı kart cezalısı Fallou Diagne forma giyemeyecek. Sakatlıklar nedeniyle savunmada büyük sıkıntı yaşayan yeşil-beyazlı ekibin Akhisar maçına nasıl bir savunma hattıyla çıkacağı merak konusu.  Atiker Konyaspor’da ekipte cezalı Diagne ile sakatlığı bulunan Uğur Demirok, Akhisarspor deplasmanında takımdaki yerini alamayacak. Selim Ay’ın da sakatlığı bulunması nedeniyle bu bölgede Ali Turan ile Petar Filipovic’in forma giymesi bekleniyor. Atiker Konyaspor’da  sevindirici haber ise Jevtovic’in cezasının bitmesi ve başarılı oyuncu Jonsson Akhisar maçında forma giyme ihtimali oldu.

DEPLASMAN KARNESİ UMUT VERİYOR

Bu sezon deplasmanda başarılı bir grafik sergileyen Atiker Konyaspor Akhisarspor maçında da bu başarılı grafiği devam ettirmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip  dış sahada oynadığı 8 maçta 2 yenilgi aldı. Atiker Konyaspor kalan 6 maçta ise 2 galibiyet 4 beraberlik alarak 10 puan topladı.  Bu maçlarda rakiplerine 10 gol atan yeşil-beyazlı ekip kalesinde ise 11 gol gördü.

Atiker Konyaspor’un ilk yarının son haftasında karşılaşacağı Akhisarspor ise puanları evinde topluyor
Yeşil-siyahlı ekip Süper Lig’de şu ana kadar topladığı 16 puanın 12’sini taraftarının önünde aldı. Yeşil-siyahlı ekip, evinde çıktığı 8 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Bu galibiyetlerden 2’si 3-0’lık skorlarla Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında geldi.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum