Gençlik üniversitedeki başarısını gösterdi

Gençlik üniversitedeki başarısını gösterdi

Özel Gençlik Dershaneleri kurulduğu yıldan bu yana her sene başarısını artırarak eğitim ve öğretim hayatında ilerliyor

Özel Gençlik Dershaneleri kurulduğu yıldan bu yana her sene başarısını artırarak eğitim ve öğretim hayatında ilerliyor. Gençlik Dershanesi bu yıl da üniversiteye yerleştirdiği öğrenciler ile başarısını bir kez daha gösterdi. Gençlik Dersahanesi birçok öğrencisini tıp fakültesi, mühendislik fakültesi ve çeşitli fakülteleri kazandırdı. Dershane öğrencilerinden Merve Meryem Turşucu da tıp fakültesini kazanan öğrencilerden. Turşcu'nun diğer öğrencilerden farkı 14 yıl aradan sonra Konya'da bir ilke imza atmış olması. 28 şuba sonrada imam hatip liselerinin önüne konulan kat sayı engeli imam hatip öğrencilerinin istedikleri üniversitenin istedikleri bölümüne gitmelerini engelledi. Bu yıl kaldırılan kat sayı farkı ile birlikte imam hatip lisesi öğrencileri istedikleri bölüme gitme şansı buldu. Merve Meryem Turşucu'da kat sayı farkının kalkması ile birlikte imam hatip lisesi mezunu olup da tıp fakültesini kazanan öğrencilerin arasında yer alıyor. Turşcu gösterdiği başarısı ile Konya'da 14 yıl aradan sonra bir ilke imza attı. Meryem Turşucu imam hatipli olmaktan gururlu olduğunu söyledi. Turşucu, “İmam Hatip lisesine kendi isteğim ile gittim. Okula başladığım zamanlar İmam Hatip liselerini önündeki kat sayı farkını kendime hiçbir zaman engel olarak görmedim. Bu engelin kalkması ile birlikte de Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ni kazandım. 28 Şubat ile birlikte gelen kat sayı farkı İmam Hatipli arkadaşlarımızın istedikleri bölümlere gitmesine engel oldu. Böyle bir zulmün kaldırılması ile bundan sonra İmam Hatip lisesi ve ortaokullarına olan ilgiler daha da artacak. Onlar da istedikleri bölümlere rahatlıkla yerleşebilecekler. Ben İmam Hatip öğrencilerinin bundan sonra kendilerini daha iyi gösterebileceklerini düşünüyorum” dedi. İmam Hatip okumaktan Hiçbir zaman pişman olmadığını da belirten Turşcu, “İmam Hatip lisesi benim kendi kişiliğimi oluşturmamda en büyük etmen oldu. Ben öğrencilerin İmam Hatip lisesi okumasından yanayım. Kat sayı engeli de kalktığı için bundan sonra önlerinde bir engel olmayacak. Orada okuyarak hem bu dünya için hem de ahiret için gerekli olan bilgileri daha iyi öğrenecekler” diye konuştu. Turşucu tıp fakültesini kazanmasına yardımcı olan Gençlik Dershanesi öğretmenlerine de teşekkür etti.

Enderun Fen Lisesi'nden mezun olan Nurullah Bayram, istediği üniversiteyi kazanmasında dershanesinin büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Çapa Tıp Fükültesi'ni kazandım. Okulu kazanmamda en büyük emek dershane hocalarımın oldu. Dershanede çok samimi bir ortamımız vardı. Arkadaşlarımız ile birlikte grup olarak bir araya geldik sorularımızı beraber çözdük” dedi.

Meram Anadolu Lesesi Mezunu Tuğba Gedik de, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı. Bireysel olarak ders çalışamadığını söyleyen, Gedik, “Evimde fazla ders çalışamıyordum. Dershanede Sabah 8'de çalışmaya başlıyor, akşam geç saatlere kadar burada çalışmaya devam ediyorduk. Çalışma ekibimizde ki 7 kişi tıp fakültesini kazandı. 2'si de iyi derecede mühendislik fakültesini kazandı” ifadelerini kullandı.

Meram Anadolu Lisesi Mezunu Beyhan Çuhadar da Meram Tıp Fakültesi'ni kazandı. Arkadaş grupları ile birlikte çalıştıklarını belirten Çuhadar, “Dershanede çok güzel bir sınıfımız vardı. Arkadaşlarımız ile hep birlikte beraber çalıştık. Hepimiz istediğimiz yerlere geldik” diye konuştu.

Naciye Mumcuoğlu Lisesi'nden Mezun olan Abdullah Çalışkan de Hocalarına her türlü konuda soru sorabildiklerini söyleyerek, “ Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fükültesi'ni kazandım. Sınava bireysel olarak çalıştım ama bunun yanında dershanemin emeğini unutamam. Hocalarımız bize her türlü konuda yardımcı oldular” diye konuştu.

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olun Ahmet Göcek ise, “Doğuş Üniversitesi Tam Burslu Makine Mühendisliği'ni kazandım. Dershanede ders çalışmaya sabahtan başlıyorduk Kendi oluşturduğumuz arkadaş grubumuz ile birlikte çalışıyorduk. Birbirimizin sorunlarına her zaman yardımcı oluyorduk” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.