Gençlik tatilde de vakti değerlendiriyor

Gençlik tatilde de vakti değerlendiriyor

Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerin tatilinin verimli ve keyifli geçmesi, motivasyon ve hazır bulunuşluklara katkı amacıyla her yıl Gençlik Dinlenme ve Çalışma Kampı düzenliyor

Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu, “Üstün Nitelikli İnsan Yetiştirmek" hedefi doğrultusunda; insanda var olan potansiyeli ve farklı yetenekleri bütün yönleriyle ortaya çıkarılabilmek adına öğrencilerine gerekli eğitim öğretim ortamlarını oluşturmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kaliteli eğitim anlayışını benimseyerek insan ve toplumu yüceltmeyi kendine amaç edinen, çalışmalarını da hep bu doğrultuda planlayan ve uygulayan okulumuz, ortaya koyduğu çalışmalarla her zaman farklı ve örnek okul olmayı başarmıştır. Bireysel farklılıkları dikkate alarak uygulanan akademik ve sosyal etkinlikler öğrenciler tarafından benimsenmiş ilgiyle takip edilmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakırken ara tatilin öğrencilerimiz için hem dinlenmek hem de eksikleri gidermek adına iyi bir fırsat olduğu unutulmamalıdır. Öğrencilerin farklı öğrenme etkinlikleri ve yeni öğrendikleri bilgilerle geride bıraktıkları dönemin tatilini, verimli ve keyifli geçirmesi ikinci dönem için öğrencilerin motivasyonuna ve hazır bulunuşluklarına büyük katkılar sağlamaktadır. Bu düşünceden hareketle Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu olarak her yıl Gençlik Dinlenme ve Çalışma Kampı düzenlenmektedir.

2-2-076.jpg

HEM ÇALIŞIYOR HEM DE DİNLENİYORLAR

Öğrencilerin dönem içindeki çalışmalarını pekiştirmek öğrencilerini ikinci döneme hazırlamak için düzenlenen program ile öğrenciler hem çalışıyor hem de dinleniyor. Farklı sınıf düzeylerinde öğrencilerin katılımıyla  branş ve rehberlik öğretmenleri gözetiminde gerçekleşen programda sene başından itibaren sistematik bir şekilde yapılandırılmış olan çalışma ve etüt programlarının devamı sağlanarak öğrencilerde meydana gelebilecek olası rehavet ve motivasyon düşüklüğünün önlenmesini amaçlıyoruz. Bunun yanında geçen dönemin stresinin de atılmasını sağlayacak birçok aktiviteyle öğrencilerin dinlenmesine de olanak sağlayan kamp öğrencilerin beğenisini kazanıyor. Kuşkusuz tatili verimli geçirmenin en güzel yollarından biri de kitap okumaktır. Günümüz eğitim sistemimizde, okuma çalışmalarına dayanan etkinlikler oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Öğretme-öğrenme süreci içerisinde yer alan okuma çalışmaları, anlamaya yönelik etkinliklerle desteklenmediğinde, yapılacak olan öğrenmelerden istenilen düzeyde verim elde edilemeyebilir. Bunun için yapılacak olan okuma çalışmaları, devamlılığı sağlanacak etkinliklerle organize edilmedir. Bilgi çağı olarak nitelendirdiğimiz ve iletişimin daha da ön plana çıktığı günümüzde bireyin, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmesi beklenmektedir. Bu gelişim ise ancak okuma alışkanlığının kazanılmasıyla elde edilebilir. Okul dönemindeki okuma çalışmalarının sekteye uğramaması için öğrencilerin bir okuma programı oluşturması faydalı olacaktır. Bu düşünceler etrafında öğrencilerimizin tatillerini verimli ve keyifli geçirmeleri için tatilde bol kitap okumalarını öneriyoruz.
 

TATİLDE KENDİNİZE VAKİT AYIRIN

2-3_880x440-004.jpg

Mustafa KILIÇ / Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu / Psikolojik Danışmanı

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Öğrenci ve öğretmenlerimiz için çok yorucu ve yoğun bir döneme iki haftalık dinlenme arası diyebileceğimiz yarıyıl tatili başlamış oldu. Kimi öğrenciler için bu bir dinlenme dönemi olacak iken kimi öğrenciler içinde daha verimli çalışmak adına uygun zaman dilimi olacaktır. Bu tatili verimli kullanabilme adına bireyin kendi istek ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak plan yapma ile başlamalıdır. Unutmayalım plan olmadan ne yaptığımızı neler yapacağımızı bilemeden hareket ederiz ve zaman dilimini kaçırmış oluruz.
Öğrenme yaşam boyu devam eder. Okullar ise hayatın sadece bir kısmında bireyin öğrenme sürecinde yer alır. Okullar planlı ve programlı olarak eğitim sürecini yürütürler. Ama toplumumuzda öğrenme sadece okulda olur algısı hakimdir. Halbuki, dünyaya geldiğimiz zaman nasıl yemek yememiz gerektiğini ailemizden öğreniriz. Yürümeye başladığımız zamanlar düşerek düşmemeyi öğreniriz. İletişim kurmayı çevremizi gözlemleyerek öğreniriz. Öğrenme dünyaya geldiğimiz zaman diliminden itibaren başlayıp son anımıza kadar devam eden bir durumdur. Toplumumuzdaki öğrenmeyi okula endeksleme ile bütün beklenti veliler tarafından okula yüklenmektedir. Böylece sorumluluklar paylaşılmamaktadır ve okuldan beklentiler çok fazla abartılmaktadır. Okullar da bu beklentileri karşılamak için çok yoğun çabalar sarf etmektedir. Bu beklenti fazlalığı da öğrencide aşırı stres ve baskı oluşturmakta ve tatil dönemlerinde öğrenme ile olan ilişkisini bir anda kesmektedir. Bu sebeplerden dolayı yarıyıl, yıl sonu tatillerini öğrencilerimiz farklı şekillerde geçirmektedir.

Tabi ki de öğrencilerimizden tatil dönemlerinde sadece ders çalışma davranışını göstermelerini beklemek haksızlık olur. İlk başta plan yaparak tatil dönemine girmek gerekiyor. İki haftalık dönemde hedefleriniz için neler yapmanız gerekiyor bunları göz önüne alarak planlama yapmak önemli.

SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILIN

Tatil döneminde kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik ilk başta kendimize zaman ayırmak olacaktır. Kendinizi dinleyin, döneminizi gözden geçirin eksikliklerinizi fazlalıklarınızı listeleyin ve önümüzdeki dönem için veriler oluşturun. Sevdikleriniz ile zaman geçirin. Ailenizle, akrabalarınızla, arkadaşlarınızla zaman geçirmeye özen gösterin. İnsan sevdiğinin yanında huzurlu ve mutlu olacaktır. Bu durumda sizi psikolojik olarak rahatlatacaktır. Dinlenmeye vakit ayırın. Dönemin yorgunluğunu atmak için dinlenmeye zaman ayırın. İkinci döneme güçlü ve dingin bir şekilde girmeniz faydanıza olacaktır. Spor, insan sağlığı için önemlidir. Hayatımız boyunca bir spor ile ilgilenmek sağlık açısından önemlidir. Yarıyıl tatilinde ilgilendiğiniz spor dalları ile vücudunuzu daha dinç tutabilirsiniz. Sosyal ve kültürel faaliyetler farklı deneyimler sunar insana. Bu zaman diliminde sinema, tiyatro, müze gezisi, il dışı geziler gibi faaliyetlere sevdikleriniz ile katılmak sizi rahatlatacaktır.

AKADEMIK BAŞARI IÇIN BIR FIRSAT

Eğitim sistemimizde sınav öğrencisi olarak tabir edilen lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için ise bu zaman dilimi akademik başarı için bir fırsat olarak görülmelidir. İlk dönemdeki konu eksikliklerini kapatma adına öğrencilerin çok fazla zamanı olacaktır. Bu fırsattan faydalanmak yararlarına olacaktır. Soru çözümleri, deneme sınavı uygulamaları da başarınızı üst seviyelere çekmenize yardımcı olacaktır. Bireysel veya grup çalışmaları ile iki haftalık zaman dilimini verimli bir şekilde değerlendirmek için sınav öğrencilerimiz planlı ve programlı bir şekilde bu zaman dilimini geçirmelidirler. Herkesin ikinci döneme dinlenmiş ve hazır bir şekilde girmesi temennisiyle
Mustafa KILIÇ / Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu / Psikolojik Danışmanı


MEZUN ZİYARETLERİ

2-4_880x440.jpg

Gençlik Eğitim Kurumları Kurumsal ziyaretlerde bu haftaki durak 2006 Enderun İlköğretim Okulu Mezunu Mehmet Özkafa oldu. Büyük Ali Rıza Usta Petrol’de gerçekleşen ziyarete Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Temel Lisesi Müdürü Enes İlhan Post ve Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut katıldı. Ziyarette Mehmet Özkafa’ya ‘Hayırlı çalışmalar ve kazançlar’ dilekleri iletildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.