Gençlik korunmalı

Gençlik korunmalı

Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Gençlik bir toplumun en dinamik unsurudur. Gençlik geleceği inşa eden en önemli değerdir. Gençliği olmayanın geleceği yoktur” dedi

Ribat Gençlik Derneği ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Hane-i Saadet Projesi açılış programı gerçekleştirildi. Novotel’de gerçekleştirilen programa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka ve çok sayıda davetli katıldı. Gençliğin insanlığa hayır ve hizmet yolunda çalışması gerektiğini söyleyen Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Gençlik geleceğin tohumudur. Bu tohumun özüne bakarak yarınlarımızı keşfetmek uzak olmayacaktır. İslam gençliği insanlığa hayır ve hizmet yarışında olmalıdır. İslamın ilk gençlik devri ashap devridir” sözlerini kullandı.

GENÇLİĞİ OLMAYANIN GELECEĞİ YOKTUR

Gurur ve kibrine esir bir gençliğin olduğunu söyleyen Küçüktoka, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Osmanlıyla birlikte dünyanın en modern ve heybetli gençliği yetiştirildi. Ümmetin gençliği o muhteşem gençlik devrini aşarak, yorgunluk çağını tanıdı. Bu yorgunluk döneminde gençliğimiz ahireti unutup cenneti dünyada arama ve yaşama derdinde. Gurur ve kibrine esir menfaatlerin peşinde koşan, haz ve hız peşinde koşan imanına riya karışmış bir gençlik haline geldi.” Toplumun dinamik unsuru olan gençliğin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Küçüktoka, “Gençlik bir toplumun en dinamik unsurudur. Gençlik geleceği inşa eden en önemli değerdir. Hayatın bahar mevsimi gençliktir. Gençliği olmayanın geleceği yoktur. İmanı yanan bu gençliği bu yangından kurtarmak için bu kutlu yolda ilerlemek istiyoruz. Yeni bir toplumun inşası ancak yeni bir bilincin inşası ile mümkündür. Bilinçli, şuurlu ve imanlı gençliğe vesile olması niyetiyle bu programa başladık” diye konuştu.

AMACIMIZ İLİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK

Her yıl çok sayıda projeye destek olduklarını aktaran Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak kurumsallaşma anlamında önemli adımlar atıyoruz. Proje destek programımıza her yıl Kasım ayı içerisinde sivil toplum kuruluşlarımız, öğrenci topluluklarımız, kamu kurumlarımız şehir ile ilgili projelerini belediyemize takdim ediyorlar. Temel amacımız ihtiyaç hasıl olan yeni projelerle ilimize katma değer sağlamaktır” sözlerini kullandı. Projenin kurumsal bir mantıkla işlediğini dile getiren Pekyatırmacı, “Proje destek programımız kapsamında 2 yılda 62 projeye 3 milyon 911 bin lira destek verdik. Bu yıl destek programına 110 başvuru yapıldı. Komisyon tarafından yapılan değerlendirmeye göre 66 projeye destek vereceğiz. Belediye olarak bu yıl kabul gören projelere 3 milyon lira destek vereceğiz” açıklamalarında bulundu.

SANAL DÜNYA BAĞIMLILIĞI ELE ALINDI

Hane-i Saadet Programı ile günümüzün en önemli problemlerinin ele alındığına dikkat çeken Pekyatırmacı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Proje kapsamında günümüzün en önemli problemlerinden birisi olan sanal dünya bağımlılığı ele alındı. 3 etaptan oluşan projenin ilk kısmında teknoloji bağımlılığının aile üzerindeki olumsuz etkileri ve bunun sonucunda çocukların aile kavramından uzaklaşması, projeye katılan çocuklarımızın aileleri ile masaya yatırıldı. 30’ar kişilik gruplardan oluşan 12 sohbet gerçekleştirildi. Bugün başlayan ve programın 2. etabı olan açılış programında, 3 gün boyunca alanında uzman hocalarımız, aile ve ailede sevgi konuları hakkında gençlerle bilgi paylaşımında bulunacak. Son etabında ise eğitim-öğretim yılının açılması ile birlikte öğrencilerimize seminerler verilecek.”

AİLE BİRLİĞİ ÜLKE İSTİKBALİ İÇİN ÖNEMLİDİR

Aile birliğinin zayıflamasının bir toplum için son derece tehlikeli olduğuna vurgu yapan Konya milletvekili Ahmet Sorgun, “Özünü, maneviyatını koruyan bir aile insanlık ve istikbal için önemli bir teminattır. Toplumun en temel şartlarından birisi aile birliğinin sağlanmasıdır. Birlik ve beraberliğini koruyan, aile olmanın maneviyatına uygun hareket eden güçlü ailelere sahip olursak ancak güçlü bir millet olabiliriz” ifadelerini kullandı. Ailenin toplumun temel taşı olduğuna dikkat çeken Sorgun, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Özünü yitiren bir aile çürümeye mahkumdur. Bu da toplumun yok olmasına sebebiyet verir. Hane-i Saadet Projesi aile birliğine dikkat çeken önemli bir projedir. Toplumun temel taşı olan ailelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması önemlidir.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.