Gençlik batağa sürükleniyor

Gençlik batağa sürükleniyor

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan ve Bölge Toplantısına katılan GİK Üyesi Elif Erbakan, her geçen gün batağa sürüklenen gençliğin kurtuluşunun Milli Görüşte olduğunu söyledi

Saadet Partisi İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan ve Bölge Toplantısı, Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşenur Tekdal, SP GİK Üyesi Elif Erbakan ve yüzlerce kadın kolları üyesinin katılımı ile yapıldı. Salonu dolduran yüzlerce partili kadının sloganları ve alkışları arasında kürsüye gelen SP GİK Üyesi Elif Erbakan, Milli Görüş kadrolarının yeniden iş başına gelmesi için herkesin büyük bir özveri ile çalışması gerektiğini söyledi. Konuşmasına ilk olarak Müslüman ülkelerde yaşanan zulümlerden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Erbakan, batılı güçlerin Müslüman ülkelere saldırmaları karşısında sessiz durulmamasını istedi. Erbakan, “Müslüman ülkelerde oynanan oyunları görüyoruz. Kendi aralarında bile uzlaşamayan batılı ülkeler Müslüman ülkelere saldırı olayları gündeme gelince bir gece içerisinde buluşup Müslüman ülkeleri bombalayabiliyor. Hem öyle bir düzen ve oyun içerisine giriyorlar ki Müslümanların üzerine atılan bombaları yine Müslümanlara attırıyorlar. Bugün birçok Müslüman ülkeye bomba atan uçaklar İncirlik Hava Üssü’nden havalanmadı mı? Ama hükümet ne yazık ki bunlara bile sessiz kaldı. Şunu unutmamak lazım alimler ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Bu düşünce ili birlik içerisinde olmalıyız” dedi.
Konuşmasında Türkiye’de yaşanan sıkıntılara da değinen Erbakan, “Türkiye’de son 9 yıldır yaşanan olaylar gösteriyor ki AKP Hükümeti ülkeye bolluk değil yokluk getirdi. 9 yıl önce 2 milyon işsiz sayısı bu gün resmi rakamlara göre 5 milyon gayri resmi rakamlara göre 10 milyon sınırında. Asgari ücretli ile geçindikleri için aç olan insanları ve ailelerini de bu rakama eklerseniz bu gün Türkiye’de 45–50 milyon aç insan var demektir. Ülkenin içinde bulunduğu en acı durumlardan birisi de gençlerimizin içinde bulunduğu manevi boşluk. Üniversite’de okuyan 20 öğrencimize Farz ile Sünnet nedir diye soruldu. İnanır mısınız sadece bir öğrenci doğru cevap verebildi. Bu ne demek? Bu çocuklarımız en fazla 9 yaşında iken AKP Hükümeti iktidara geldi. Şimdi 18 yaşındalar. Demek ki bu hükümet döneminde gençlerimiz maneviyatlarından daha çok uzaklaştırıldı. Bu durumda olan binlerce gencimiz var” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda seçimlerden galibiyet ile çıkmak için mutlaka ciddi çalışma içerisinde olmaları gerektiğini de belirten Elif Erbakan, “Tek başıma bir şey yaparsam hiçbir faydası olmaz demeyelim. Tek bir kişi de olsa ulaşmamız gereken ulaşmalıyız. Milli Görüş kadrolarına şimdiye kadar gelenler oldu, gidenler oldu. Bunların hiç birisi bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren milletimizin refahı için Saadet Partisi’nin iktidara taşınmasıdır. Rahmetli Erbakan Hocamız bizlere bu mirası bıraktı bizlerde en iyi şekilde sahip çıkmamız lazım. Bir atasözü vardır; ‘Usta gidince bina yarım kaldıysa onu tamamlamayan çırak utansın’ diye. Bunun için biz bize bırakılan emaneti yarım bırakmamalıyız. Bu düşünce ile seçimlere gidiyoruz. Sonuç ne olursa olsun biz kesinlikle yılmadan ve usanmadan yolumuza ve çalışmalarımıza devam etmek zorundayız” diye konuştu.
Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşenur Erdal’da konuşmasında özellikle seçim sürecince yapılması gereken çalışmaları anlattı.
Tekdal konuşmasında, “Sözlerime başlarken öncelikle, Milli Görüş'ü temel ölçü alan siyaset anlayışı ve "Yaşanabilir Bir Türkiye", "Yeniden Büyük Türkiye" ve "Yeni Bir Dünya" başlıkları altındaki mesajları ile ufuklarımızı açan ve hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik icraatları ile yaşamı boyunca Milli Görüş camiasına önderlik eden Muhterem Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz. İnsanlığın huzur ve saadetine vesile olmayı gaye edinen Milli Görüş’ün iktidar olması için, gece gündüz demeyip bir iman aşkı ile fedakârca çalışıp gayret gösteren Kadın Kollarımıza bu çalışma aşkını Muhterem Erbakan Hocamız vermişti. Milli Görüş bayrağını Saadet’li hanımlar şerefle dalgalandırıyor” dedi.
Milli ve manevi değerleri kaybolan insanlar, adil davranma yeteneklerini de kaybettiklerini ifade eden Tekdal, “Ahlaken çöken kavimler, milletler, devletler eninde sonunda çeşitli felaketlere uğramışlar ve tarihten silinmişlerdir.  İzledikleri yanlış dış politikalarla uydu konumuna giren yönetimler, mazlum ülkelerin işgaline ve irtikâp edilen zulümlere ya köprü olmuşlar veya insanlık dışı olaylara karşı durma duyarlılıklarını kaybetmişlerdir” diye konuştu
Konuşmasında Saadet Partisi’nin Milli Görüş zihniyetinin temsilcisi olan tek parti olduğunu da belirten Tekdal, “ Bu zihniyetimizden dolayı görüş ve inancımızın temelini sevgi, şefkat, hoşgörü, merhamet, esirgeme ve bağışlama teşkil etmektedir. Bundan dolayı da gayemiz, öncelikle Türkiye’mizdeki 75 milyon kardeşimizin ve bununla beraber yeryüzündeki 6 milyar insanın tamamının huzur ve saadetidir. Bu yüzden Milli Görüş hareketini yeniden muktedir bir siyasal güç haline getirmek için, Saadet Partisini bütün gücümüzle desteklemenin şimdi tam vaktidir. Bu sebeple 12 Haziranda yapılacak seçimler bir fırsat olarak milletimizin önüne gelmiştir. Bu fırsat kaçırılmamalıdır” şeklinde konuştu.


ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.