Gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz

Gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz

AGD-MGV Konya Şubesi Spor ve İzcilik Birim Başkanı Halil İbrahim Mücevher, "Toplumsal sağlığın korunması için gençlerimizi, toplumumuzu spora yönlendirmemiz lazım” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi Spor ve İzcilik Birim Başkanlığı kuruldu. Birimin başkanlığına Halil İbrahim Mücevher atandı. Birim, ilk istişare toplantısını dernek il binasında gerçekleştirdi. Toplantıya AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, antrenörler, pek çoğu Milli Sporcu olan Ali Serin Seren, Ahmet Gündüz gibi isimler katıldı.

Toplantıda konuşan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, sporun gençlik üzerindeki önemine dikkat çekerek görevi alan Halil İbrahim Mücevher’e başarılar diledi. İstişareler sonrası söz alan Halil İbrahim Mücevher de, birim olarak gençliğe sporu sevdirme adına pek çok faaliyete imza atacaklarını belirterek, “İlk istişare toplantımızda wing chun, wushu, karete, taekwondo gibi savunma sporlarının duayen isimleri ile buluştuk. Millet olarak ya çelimsiziz ya da obeziz. Özellikle obezite büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Maalesef çocuklarımız, gençlerimiz teknolojiyi, telefonu, bilgisayarı ölçülü kullanamıyor. Teknoloji bağımlılığı hareketsizliğe yöneltiyor. Bu yüzden obezite ve buna bağlı hastalıklar artıyor. Toplumsal sağlığın korunması için gençlerimizi, toplumumuzu spora yönlendirmemiz lazım” dedi.

SPOR BİR KÜLTÜR HALİNE GELMELİ

Önümüzdeki dönemde diğer spor dalları ile de ikinci bir toplantıyı icra edeceklerini söyleyen Mücevher, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimize sporu sevdireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlarla işbirliği çalışmaları yapacağız. Amacımız daha çok gence ulaşmak. Spor, gençleri zararlı alışkanlıklardan da korur. Spor yapan, bunu bir kültür olarak kabul etmiş bir toplum olmamız lazım. Biz ailelere diyoruz ki evlatlarınızı spora yönlendirin. Ehil bir hoca, antrenöre teslim edin. Ehil hocalar ve antrenörler de MGV’de, AGD’de var.”

Katılımcılar da organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizler de MGV çatısı altında spor yaptık. Yetişmemizde bu kurumların büyük emeği var. MGV - AGD her zaman spora ve sporcuya sahip çıkmıştır. Pek çok cemaat ve tarikat spora ters bakarken MGV her zaman gençleri spora yönlendirmiştir. Bu takdir edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.