Gençler lider olma yarışında

Gençler lider olma yarışında

Dost Eli Derneği, Konya il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulan “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesinin final programı Dedeman Otel'de yapıldı.

Dost Eli Derneği, Konya il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulan “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesinin final programı Dedeman Otel'de yapıldı. Programa; Vali Muammer Erol, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan ve Leyla Şahin Usta, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

PARÇALAR BİRLEŞECEK

Programın açılış konuşmasını yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, “Bir zamanlar elimizde büyük bir harita vardı iki kulacımız bile bu haritanın boyunu ölçmeye yetmiyordu. Bu harita üzerine barış, adalet, hak ve eşitlik tohumları ekildi. Yüzlerce yıldır elimizde bulunan bu harita parçalanmaya başladı. İki avucumuza gelecek kadar da bu harita küçüldü. Bu haritanın bir kısmı Balkanlarda bir kısmı Kafkaslarda bir kısmı da Afrika çöllerinde kaldı. Daha sonra birileri bu haritayı yeniden çizmeye başladılar. Fakat bu haritayı çizerken mürekkep yerine kanı kullandılar. Haritanın asıl sahipleri ise bu parçalanmayı hiç sorgulamadılar. Çünkü haritanın dilini unutmuşlardı. Bu haritayı birleştirecek liderleri görüyorum demiştim. Projenin başında bu konuşmayı yapmıştım. Projenin sonunda ise parçalanmış haritayı bir araya getirecek gençleri görüyorum. Bilgi ile donanmış genç liderlerimizi görüyorum. Dost Eli Derneği olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok projeyi gerçekleştirdik. Ama inanın bu proje kadar yorulmadık. Bu proje bize tat verdi. Tekrar yorulmak istedik ve bu projeyi seve seve yürüttük. Projemize destek veren gençlerimize, ailelerimize, hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

GELECEĞİN LİDERLERİ YETİŞİYOR

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızrak ise, “İçinde bulunduğumuz zaman sıkıntılı bir zaman. Televizyonları ve bilgisayarı açmaya korkar hala geldik. Ocaklara ateş düşüyor. Neden başka ülkelerde olmuyor da Türkiye'de oluyor? Neden Avrupa ülkelerinde olmuyor? Eğer ülke olarak duruşunuz ve hedefiniz varsa, kendi başıma yürüyeceğim diyorsanız. Güvenilir liman olacağım diyorsanız tabi ki de yalnız bırakmayacaklar. Hedefi olan ülke her zaman hedef oluyor. Hedefi olan ülkenin de hedef arayan gençleri olması gerekiyordu. Biz bu gençleri bir araya getirdik. Bir duruş belirtmek için bu projeyi yürüttük. Gerçekten yorulduk ama tatlı bir yürüyüş oldu. Biz bu programı hiç müdahil olmadık. Her şeyi kendileri hazırladılar. Konuşma metnini ve slaytları kendileri hazırladılar. Aileler çocuklarıyla ne kadar gururlansa azdır. İnşallah değişik toplantılarda bulunmak üzere tekrar bir araya geliriz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler proje kapsamında yaptıkları eğitimleri ve çalışmaları sunum eşleğinde aktararak, 1 yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri paylaştı.

MUSTAFA ÜNÜVAR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.