Gençler için ‘Diplomasi dersleri Akademisi’ başladı

Gençler için ‘Diplomasi dersleri Akademisi’ başladı

Konya'da faaliyet gösteren ve daha önce “Yükseliş Medya Akademisi, Yükseliş Kitap Kahve” gibi ses getiren birçok projeye imza atan Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği bu kez de Türkiye'nin siyasi, ekonomik, sosyal ilişkilerini ele alabileceği bir projeyi

Diplomasi Akademisi Projesi uluslararası arenada etki sahibi ülkelerle Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkileri, yaşanmış ve yaşanmakta olan sorunları, Türkiye'nin diğer ülkelerle ilişkileri, gençlerin stratejik düşünce yapılarını geliştirmek, gibi birçok amacı hedefliyor.

Akademi toplam dört gün sürecek ve ‘Türk Dış Politikası, Kamu Diplomasisi, Türkiye’nin Kalkınma Politikası, Çatışma Çözümü Ve Arabuluculuk, Genel Protokol Kuralları, Diplomatik Yazışma Ve Müzakere Teknikleri, Araştırma Metotları Ve Etiği, Türkiye’de Toplum Ve Siyaset, Uluslararası Düzenler Ve Örgütler, Dünya Siyasetinde Güncel Konular ve Dünya Ekonomisinde Krizler’ gibi birçok eğitim alanında uzman kişiler tarafından dersler verilecek.

Diplomasi Akademisindeki eğitimler; Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, Prof. Dr. Önder Kutlu, Doç. Dr. İslam Can, Prof. Dr. Arif Behiç, Prof. Dr. Yusuf Sayın, Rukiye Ülkü Demircioğlu, Prof. Dr. Erhan Örselli, Prof. Dr. Tahsin Karabulut ve Fatih Arslanpınar tarafından gerçekleştirilecek.

Akademi, Meram Gençlik Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Furkan Sel, “Bu projede Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkileri ve diplomasi mesleğinin incelikleri hakkında proje katılımcıları bilgilendirilerek, uluslararası ilişkiler konusunda bilinçli ve diplomatik yolların kullanımının önemini kavramış bir nesil yetiştirmek amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Derneğin Kurucu Başkanı Fatih Arslanpınar ise “Tek gayemiz ve hayalimiz gençlerin sanatta, kültürde, siyasette özellikle de kendi politikaları belirlenirken daha çok sorumluluk almaları ve kendi kaderlerini kendileri şekillendirmelidir” şeklinde konuştu.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.