‘Genç Zihinlerde Afet  Bilinci Eğitimi’ başladı

‘Genç Zihinlerde Afet Bilinci Eğitimi’ başladı

"Güvenli Bir Yarın İçin Genç Zihinlerde Afet Bilinci Eğitimi" projesi, 6 ve 7. sınıfta öğrenim gören 30 öğrencinin katılımıyla başladı.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’nın 17. yılı 2023/1 çağrı dönemi kapsamında, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan "Güvenli Bir Yarın İçin Genç Zihinlerde Afet Bilinci Eğitimi" projesi, 6 ve 7. sınıfta öğrenim gören 30 öğrencinin katılımıyla başladı.

DEPREM, YANGIN, KURAKLIK VE SEL ANLATILACAK

3-8 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek proje; Konya Bilim Merkezi, AFAD Konya İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Genel Müdürlüğü ve Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle yapılıyor.

Katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanarak merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesinin hedeflendiği projede afet türlerinden; deprem, yangın, kuraklık ve sel konularında etkinliklere yer verilecektir.

Etkinlikler; Konya Bilim Merkezi, Sancak İtfaiye Merkezi, Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırmalar Merkezi, AFAD Konya İl Müdürlüğü ve Sille Tabiat Okulunda uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.