Genç MÜSİAD'ın konuğu Koyuncuoğlu oldu

Genç MÜSİAD'ın konuğu Koyuncuoğlu oldu

Genç MÜSİAD Konya Şubesinin Tecrübe Paylaşımı programına MÜSİAD Konya Şubesi Basın-Yayın Komisyon Başkanı Gazeteci-Yazar Lokman Koyuncuoğlu konuk oldu

Genç MÜSİAD Konya Şubesinin “Tecrübe Paylaşımı” programına MÜSİAD Konya Şubesi Basın-Yayın Komisyon Başkanı Gazeteci-Yazar Lokman Koyuncuoğlu konuk oldu.
MÜSİAD Konya Şubesi konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan MÜSİAD Konya Şubesi Basın-Yayın Komisyon Başkanı Gazeteci-Yazar Lokman Koyuncuoğlu, “Türkiye'de çok dinamik ve genç nüfus var. Özellikle kültür, ekonomi, siyaset ve spor alanlarında çok daha fonksiyonel olması gerekiyor. Bunun temelinde de milli ve kültürel değerler birikimlerini iyi oluşturmaları yatar” dedi. Sosyal medyanın her ne kadar eğlence mecrası olarak algılanıyor olsa da, hem hızlı iletişim, hem ticari tanıtım, hem de sivil ve sosyal mesaj vermek açısından önemli bir fonksiyonun olduğunu belirten Koyuncuoğlu, “MÜSİAD ve diğer örgütlü organizasyonların sosyal medya mecralarını çok iyi kullanması gerekir. Özellikle kendilerine ait yerli markaların tanıtılması, bunların Türkiye'de algılanması noktasında sosyal medyada tanıtmak maliyetsiz ve hızlı tanıtım aracı olabilir. Bu bağlamda ülkemizin ekonomik anlamda en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan cari açık ve bunun yansıması olan istihdamın azaltılması noktasında yerli üretimin sosyal ve ekonomik alanda propagandasının yapılması ile yabancı rakipleriyle rekabette tanıtımının eşitlenmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Klasik medyanın varlığını devam ettirmekle birlikte önümüzdeki on yılda sosyal medyanın pek çok alanda şimdiden ön göremeyeceğimiz etkinlikleri olacağını, şirketler için de vazgeçilmez tanıtım mecralarından biri olacağını vurgulayan Lokman Koyuncuoğlu, “Yeni TTK'na göre internet siteleri kaçınılmaz oldu. Bunun yanında mobil aygıtlarla sosyal iletişimin ticari hayatta çok daha fazla etkinliğinin olacağını göreceğiz. Bu konuda hazırlıklı olan, yatırım yapan şirketler hem ticari, hem de prestij anlamında öne geçecektir. Bugünlerde bile bazı şirketler tanıtım bütçelerinin hatırı sayılır bir bölümünü artık bu mecralar için kullanmaya başladılar” dedi.
Sosyal paylaşım sitelerinin içerik olarak her türlü paylaşıma açık olduğuna değinen Koyuncuoğlu; “Türkiye gibi milli ve manevi değerleri yüksek bir ülkede başta gençler olmak üzere, her bireyin bu tür herkese açık alanların doğru kullanılması noktasında özel çaba içinde olması gerekir. Genel ahlak değerleri çerçevesinde hareket etme konusunda çok daha duyarlı olmak şarttır” diye konuştu.
Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Yakup Barınlı, MÜSİAD Basın-Yayın Komisyon Başkanı Lokman Koyuncuoğlu'na günün anısına hediye verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.