Genç hukukçuların mezuniyet coşkusu

Genç hukukçuların mezuniyet coşkusu

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2011-2012 eğitim-öğretim yılı mezunlarını Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törenle uğurladı

Törene Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Baro Başkanı Av. Fevzi Kayacan, SÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, Konya Noter Odası Başkanı Ali Altıner, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Mezun olan öğrencilere meslek hayatında başarılar dileyen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Sizler ülkemizin anayasasını belirleyen, hak ve hukukun doğru işlemesini sağlayan birimlerde görev alacaksınız. Bu yüzden hukuk ilkelerinden ve kurallarından sapmayınız. Çünkü sizin yapacağınız hatalarla toplumu kaybederiz. Asıl olan halkın huzuru ve refahıdır. Bunun için icra edeceğiniz meslek toplumun önemli bir kilit noktasıdır. Bunun bilincinde olarak mesleğinize sahip çıkmanızı ve önem vermenizi tavsiye ediyorum. Başarılarınızın daim olmasını diler, sizlerin yanında size bugünlere kadar emek veren ailelerinizi de tebrik ediyorum” dedi.

HAK VE ADALETTEN AYRILMAYIN

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, “Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden aldıkları nitelikli eğitimi meslek hayatında hakim, savcı, avukat, noter gibi çeşitli alanlarda kullanacak olan öğrencilerimizi bugün buradan uğurluyoruz. Meslek hayatının zorluklarını 4 yıllık birikimleriyle aşacaklarına inanıyorum. Sizler bizim ve ailelerinizin gururusunuz. Meslek hayatınızda başarılarınızın devamını diler hak ve adaletten ayrılmamanızı temenni ederim.” dedi. Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan da genç hukukçulara meslek hayatında başarı diledi. Diploma töreninden önce 26.dönem mezunları adına söz alan Türkan İrem Samancı, arkadaşlarını tebrik etti. Açılış konuşmalarının ardından diplomalarını öğretim üyelerinin elinden alan 517 öğrenci, büyük bir coşkuyla keplerini havaya attı.  Öğrencilerin bu coşkusuna ortak olan aileleri de sahneye çıkarak anı ölümsüzleştirdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.