Gemlik zeytinine Avrupa Birliği tescili geliyor

Gemlik zeytinine Avrupa Birliği tescili geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank "Avrupa Komisyonunun resmi gazetesinde Gemlik zeytininin tescili yapıldı. 28 Mayıs itibariyle bu tescil süreci tamamlanacak. Artık Gemlik zeytini, A nezdinde de resmi olarak tanınan bir ürün haline gelecek" dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Bursa'dan AK Parti milletvekili seçilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yerel ve yöresel değerlerini uluslararası düzeyde etkin şekilde korumak için ocak ayında uluslararası coğrafi işaret seferberliği başlattıklarını anımsatarak, itiraz süreci tamamlanacak coğrafi işaretlerle birlikte AB'de tescilli ürünlerin sayısının 9'dan 14'e yükseleceğini belirtti.

İlk aşamada Türkiye'nin ticari potansiyeli yüksek 100 ürününü uluslararası düzeyde tescil ettirmek istediklerini ifade eden Varank, halen 41 başvuruyla ilgili işlemlerin AB Komisyonu nezdinde devam ettiğini aktardı.

"Gemlik zeytini sadece Türkiye'de değil dünyada meşhur"

Bursa'daki programları kapsamında Gemlik Zeytin Hali'ni de ziyaret eden Bakan Varank, esnafla sohbet etti, Gemlik zeytini ile ilgili Avrupa Birliği'nde yapılan coğrafi işaret çalışmaları halkında bilgi verdi.

Zeytin haliyle ilgili ilerleyen dönemde yeni projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Varank, Gemlik Zeytin Hali'nin daha sağlıklı, daha büyük, daha işlek bir yere taşınması, buradaki esnafın işlerini daha sağlıklı yürütebilmesi için planlamalar yaptıklarını belirtti.

İlerleyen dönemde Gemlik'i yeni bir zeytin haliyle buluşturacaklarına değinen Varank, "Gemlik zeytini, sadece Türkiye'de değil dünyada meşhur bir zeytin. Onun için Gemlik zeytinine sahip çıkmak, burada hem üreticilerimizi hem de bu işin ticaretini yapan esnaf arkadaşlarımızı desteklemek ve bu ürünü dünyaya daha iyi tanıtmak üzere yol yürümeye devam edeceğiz. Yeni yapacağımız üretici zeytin haliyle çok daha sağlıklı bir ticaret ortamını burada oluşturacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.