Geleneksel sanat eserleri Avrupa’da sergilenecek

Geleneksel sanat eserleri Avrupa’da sergilenecek

Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Sanatın Anadolu Aydınlanması 2010 Projesi” konulu güzel sanatlar sergisi önceki gün S.Ü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde açıldı

Sergi açılışına SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
2010 Avrupa Kültür Başkenti’ne yönelik bir proje hazırladıklarını belirten proje koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Elmas, “Proje kapsamında üniversitemizden çalışmalara 12 ressam, 4 heykeltraş, 2 seramik, 3 grafik sanatçısı ve 6 müzisyenle Aralık 2008 tarihinde çalışmalara başladık. Çizilen program çerçevesinde, Konya’nın tarihi önemi ve Selçuklunun başkentliğini yapması da göz önünde bulundurularak günümüze değin, yüzlerle ifade edilebilecek sayıda çalışma gerçekleştirilmiştir. Ortaya çıkan eserleri, sadece 2010 yılında İstanbul’da sergilemek yerine hem çalışmalara hız kazandırmak hem de farklı ortamlarda paylaşıp gelecek eleştirileri değerlendirmek amacıyla, Nisan 2009’da Ankara Başkent Üniversitesi Başkent Sanat Galerisi’nde 100 eserler bir sergi açtık. Proje 18 üniversiteye örnek olarak gösterildi. Burada açtığımız sergide de yaklaşık 100 eserimiz yer almaktadır” dedi. Serginin 21 Mart tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine açık olacağını dile getiren Doç. Dr. Hüseyin Elmas, 17 Mayıs’ta da İstanbul’da bir sergi açacaklarını, ardından da 4 Avrupa ülkesine giderek sergi açacaklarını sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.