'Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda' Projesi Sona Erdi

'Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda' Projesi Sona Erdi

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından Sosyal Destek Projesi( SODES) kapsamında hazırlanan “Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda” projesi sona erdi. Proje kapsamında 10 down sendromlu çocuğa halk oyunları, 10 bedensel engelli çocuğa...

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından Sosyal Destek Projesi( SODES) kapsamında hazırlanan “Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda” projesi sona erdi. Proje kapsamında 10 down sendromlu çocuğa halk oyunları, 10 bedensel engelli çocuğa piyano dersi verilirken, 30 çocuğa İngilizce, 50 çocuğa da mental matematik dersleri verildi. ‘Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ projesinin kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. 9 ay süresince piyano ve halk oyunları öğrenen engelli öğrenciler, konser ve halk oyunları gösterisi sahneledi.

‘Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ projesinin kapanış töreni Müftülük Konferans Salonunda yapıldı. Engelli gençler tarafından hazırlanan konser ve halk oyunları programına Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Belediyenin katkılarıyla hazırlanan projenin amacına ulaştığını söyleyen Belediye Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu, “SODES desteği ile yürütülen ‘Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ projesi kapsamında, başarılı bir çalışmaya imza atıldı. Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği bu projede emeği geçen başta mesai arkadaşlarım olmak üzere herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Proje bedensel ve zihinsel engelliler ile down sendromlu çocuklarımız için önemli katkılar sağladı. Engelli kardeşlerimiz için piyano ve halk oyunları kursları dışında birde ilköğretim öğrencilerimiz için zihinsel matematik ve gençlerimiz için İngilizce kursları verildi.” şeklinde konuştu.

Programda konuşmasına ‘Zoru hemen başarırız, imkansız biraz zaman alır’ diyerek başlayan Vali Süleyman Kahraman, “Hakikaten öyle… Demek ki imkansız denen bir şey yoktur. İnsan isterse zoru hemen başarır, biraz zaman geçtikten sonra imkansızda imkanlı hale gelir. Zihinsel ve fiziksel engelli insanlarımızı, çocuklarımızı neleri başardıkları ve bir destan yazdıklarını hep birlikte göreceğiz. Buradan ben gurur duyuyorum. Engel denen bir şey yoktur. O sadece bizim kendi hüsnü kuruntumuz, kendi uydurmamız engel denen bir şey yok, engel sadece kafada var. Yani terbiyelikte var engel, başka türlü engelli olması mümkün değil. O bakımdan bundan sonra inşallah diyeceğiz ki; imkansız biraz zaman alır, zoru hemen başarırız.” açıklamasında bulundu.

Piyano kursuna katılan bedensel engelli çocuklar ise çaldıkları parçalar ile projenin amacına ulaştığının göstergesi oldu. Proje kapsamında evlerinden özel araçlar ile alınan ve kurs bitimi tekrar evlerine bırakılan çocuklar, proje süresince eğlenceli dakikalar yaşadı.

Usta öğreticiler nezaretinde verilen müzik eşliğinde sahne alan çocuklar “Zeybek” ve “Harmandalı” oyunundaki başarısı izleyenlerden tam not aldı.

‘Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ projesi süresince eğlenceli anlar yaşadıkları söyleyen 28 yaşındaki yürüme engelli Selçuk Metin, “Sosyal bir aktivite oldu bizim için. Şarkılar söyledik, piyano çaldık, birbirimizin arasında güldük, eğlendik. Konserde biraz heyecanlıydı ama çok şükür bitti. Güzel oldu emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kursta sadece piyano değil, insanlarla nasıl bir iletişim kurulacağını, sonra Sevilay hocamız notaları bizlere öğretti. Mesela parmaklarımı tam olarak kullanamıyordum, kursa gidip geldikçe parmaklarımı daha iyi kullanmaya başladım. Güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konser sonrası açıklama yapan Ali Erdem ise; “9 ay önce SODES projesi ile başladık. Öncelikle Ferruh hocamız bu projeyi bize sundu. Sonra Sevilay hocamız bize öğretti 9 ay boyunca, her şeyi yapabileceğimizi. Bize neler yapabileceğimizi gösterdi. Çok iyi geçti, çok iyi arkadaşlık ortamı vardı. Her şey çok iyiydi. Piyano bilmiyordum daha önce hocamızın bizi gösterdiği, neler yapabileceğimizi gördük. Her şey çok güzeldi, çok yabancı müzik, klasik müzik çalmayı öğrendik. Konser öncesi çok heyecanlandım. Sahneye gidince her şey bitiyor, heyecan bitiyor.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.