Geleceğin tiyatrocuları ve yazarları yetişiyor
Selçuk Üniversitesi öğrenciler oluşturdukları topluluklarla etkinliklire ara vermeden devam ediyor. SÜ Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu'yla bir araya gelen öğrenciler boş zamanlarını tiyatro gibi sosyal etkinliklerle değerlendiriyor. Senaryosunu, kurgusunu ve sahnelemesini kendilerinin yaptığını belirten öğrenciler, "Üniversite hayatında boş zamanımız çok oluyor. Bizde derslerden kalan zamanımızı bu tür etkinliklerle değerlendirmek istiyoruz" dedi. Güncel olayları tiyatro diliyle yorumlayıp farklı bir anlatım tarzı ile insanların külürel ve sosyal anlamda gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu Başkanı Fatih Şahin, "Kültürümüzde var olan geçerliliğini yitirmiş tiyatro alanlarını araştırmak, keşfetmek ve bunları insanlarla tanıştırmak istiyoruz. Bunun yanında sosyal hayattan uzak kalmış kişileri tekrar sosyal hayata kazandırmak, tiyatroyu onların sosyal yaşantısının gelişmesinde bir araç olarak kullanıp sanatsal yönden gelişmelerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.
HEM EĞLENİP HEM KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ
Aralarında tiyatro, senaryo ve müzik alanında kendisini geliştirmek isteyen arkadaşlarının da olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi: "Amacımız, tiyatro ile ilgisi olan arkadaşlarımızın boş vakitlerinde tiyatro alanında kendilerini geliştirmeleri. Oyunlarımızda görev alan arkadaşlanrımızın tiyatro sayesinde bütün duyu organlarını etkili bir şekilde kullanma yeteneğini oluşturmak. Topluluğumuzda olup tiyatro oyunlarımızda görev alan arkadaşlarımızın ve oyunlarımızı izlemeye gelen öğrencilerin estetik duygusu ve düşünce gelişimine katkıda bulunmak.Toplulluğumuza kayıtlı olan öğrencilerin, iş birliği yapma, sosyal ilişkileri, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunmak. Tiyatroya merakı olan ve yeteneğinin olduğunu düşünen tüm üniversiteli arkadaşlarımızın tiyatro çalışmalarında profesyonel dans eğitmenlerinin vereceği eğitim ile öğrencilerin daha donanımlı olmalarını sağlamak. Öğrencilerin tiyatro hakkında hem teorik hemde pratik olarak daha çok bilgi edinmelerini sağlamak. Özellikle Edebiyat bölümünde öğrenim gören ve senaristliğe ilgisi olan öğrenci arkadaşlarımızın metin yazma konusunda teşvik edip bu konuda kendilerini geliştirmelerini sağlamak istiyoruz."
HASTA ÇOCUKLARA MORAL VERİYORUZ
Şahin, topluluk sayesinde bir araya gelerek belirli zamanlarda hastanelerde yatan hasta çocuklar ziyaret edip onlara psikolojik destek sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu tür etkinliklerle hastanelerde yatan kardeşlerimizin psikolojik olarak destek olmanan yananda topluluğumuza üye olan arkadaşlarımıza sosyal bilinç aşılamaya çalışıyorz. Hasta kardeşlerimize hastana ziyeratlerimizin yanı sıra yaşlarına uygun oyunlar hazırlayıp onları siraz olsun mutlu etmeye çalışıyoruz. Üniversita kampüsümüzde öğrenci arkadaşlardan topladğığmız yardımlarla köy ve ilçelerdekei kardeşlerimize oyuncak, kitap tarzı hediyelerle onları da elimizden geldiği kadar mutlu atmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Öğrencilerin bu tür etkinliklere büyük ilgi gösterdini belirten topluluk üyesi Burak Kiraz, "Üniversitemizde okuyan ya da dışarıdan oyunlarımızı duyup izlemelye gelen seyirci arkadaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Bazı oyunların tekrarlanmasını isteyen bile oluyor, bizde aynı oyunu yakın bir tarihte tekrar sahneliyoruz. Oylunlarımız genellikle öğrenci arkadaşlarımızın ders çıkış saatlerine denk deldiği için dersleri aksatmıyor ve katılımında biraz daha fazla olmasına neden oluyor. Oyunlarımıza bu şekilde ilgi geldiği sürece biz boş zamanlarımızda tiyatro çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu işten hiçbir mladdi beklentimiz yok ama tiyatroda bazen kostüm sayarlamak gerekiyor, bizde bunun için arkadaşlarımızdan çok düşük miktarlarda ücret talep edebiliyoruz" dedi.
ALİ İBİLEME merhabahaber.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.