Geleceğin hukuk  mimarları yetişiyor

Geleceğin hukuk mimarları yetişiyor

Anadolu Hukukun Üstünlüğü Derneği (ÜSTÜNDER) tarafından hazırlanan “Geleceğin Hukuk Mimarları Yetişiyor” projesinin açılışı Konya Selçuklu İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi

Programa Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Okul yöneticileri, ÜSTÜNDER Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ile diğer yetkililer katıldı.Hoş geldiniz konuşması yapan Okul Müdürü. Bekir Tekkaymaz, böyle bir projenin okullarında yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek ÜSTÜNDER Başkanı ve Yönetimine ve Projenin uygulanmasına onay veren Selçuklu Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti. Projenin önemine değinen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, nitelikli hukukçuların yetişmesi için bu tür projelerin çoğalması gerektiğini ifade etti.

whatsapp-image-2019-02-06-at-16.54.21.jpeg

Projenin açılış konuşmasını yapan Üstünder Başkanı Av. İsmail Üresin; ülkemizde hukuk eğitiminin yeterli olmadığını, kaliteli ve nitelikli bir hukuk sistemine ve hukukçulara ihtiyaç duyulduğunu, tüm toplumu kucaklayabilecek ve gelişmiş ülkelere dahi örnek olacak bir hukuk sisteminin tesisi için Hukuk mimarlarına ihtiyaç olduğunu, söyledi.

whatsapp-image-2019-02-06-at-16.56.24-(1).jpeg

LİSE SEVİYESİNDE HUKUK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Av. İsmail Üresin, “Geleceğin Hukuk Mimarları Yetişiyor” ismini verdikleri projede kapsamında hukukçu adaylarının daha lise seviyesinde iken hukuk mantalitesine sahip hukukçular olarak yetişmelerinin geleceğin hukuk toplumunun inşasına katkıda bulunacağını ifade ederek projenin 3 bölümden oluştuğunu, 1. Bölümde; müfredatı uzmanlar tarafından hazırlanan; demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü, hukukun temel kavramları, hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi, hukuk meslekleri ve hukuk kurumlarının tanıtımı, kritik – analitik düşünme, eleştirel düşünme ve medya okur – yazarlığı, özgüven ve iletişim becerileri derslerinin verileceğini, böylece hukukçu adaylarının mesleki ve sosyal hayatlarında adaletten sapmadan topluma yön veren bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanacağını, 2. Bölümde; il içi ve il dışı gezilerle; öğrencilerin hukuk kurumlarını daha yakından tanıma fırsatı bulabileceklerini ve tarih, sanat konularında bilgi ve kültürlerinin artırılmasına katkıda bulunulacağını, 3. Bölümde; projenin final bölümü olan “Kurgusal Duruşma” uygulaması yapılacağını, böylece hukukçu adaylarının bir duruşmanın ne şekilde yapıldığını, hakim, savcı ve avukatlarla diğer kişilerin duruşmada üstlendikleri görevlerin neler olduğunu yakından öğrenme imkanına sahip olacağını, Netice itibariyle; proje tamamlandığında, öğrencilerin kendilerini ve içinde yaşadıkları toplumu bütün ögeleri ile daha iyi tanımalarına, doğru meslek seçimine, hukuk nosyonu kazanmalarına, insan hakları ve hukukun üstünlüğü bilincinin artırılmasına ve hukuk kurumlarını daha yakından tanımalarına katkıda bulunulmuş olacağını ifade etti.

whatsapp-image-2019-02-06-at-16.54.21-(1).jpeg

whatsapp-image-2019-02-06-at-16.56.25.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.