Gediz Üniversitesi'ne Hukuk Zirvesi

Gediz Üniversitesi'ne Hukuk Zirvesi

Gediz Üniversitesi Hukuk Kulübü, 13 ilde eğitim gören geleceğin hukukçularını, yüksek yargı mensupları ve akademisyenlerle buluşturdu. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, önemli bir buluşmaya sahne oldu. Hukuk Kulübü tarafından, 2. Hukukta...

Gediz Üniversitesi Hukuk Kulübü, 13 ilde eğitim gören geleceğin hukukçularını, yüksek yargı mensupları ve akademisyenlerle buluşturdu. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, önemli bir buluşmaya sahne oldu. Hukuk Kulübü tarafından, 2. Hukukta Kariyer Günleri düzenlendi. İki gün süren organizasyona Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Muhammet Güney, Danıştay 15. Dairesi Üyesi Mehmet Ali Ceran, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Şafak Evren Topuzkanamış ve bilişim hukuku uzmanı Av. Serhat Koç konuşmacı olarak katıldı.

Geleceğin hukukçularının da büyük ilgi gösterdiği zirveye, 13 ildeki 31 üniversiteden 575 öğrenci geldi. Dünden bugüne Türk hukuku, hukuk devleti, yüksek yargı ve hukukçu olmak, bilinmeyen yönleriyle Danıştay, Türk ceza hukuku, ileri demokrasilerde insan hakları çelişkileri ile dijital mecralarda insan hakları konuları masaya yatırıldı. Güncel meselelerin ele alınıp gençlerin sorularının cevaplandığı etkinlikte, hukuk devleti ile bağımsız ve tarafsız yargı vurgusu yapıldı.

Deneyimli hukukçular tarafından öğrencilere, meslek yaşamları için şu tavsiyelerde ve uyarılarda bulunuldu: “Hakimler ve savcılar şahsi düşüncelerini, inançlarını, önyargılarını bir kenara atıp kanunun koyduğu çizgiler içinde, vicdani kanaatlerine göre hareket etmeli. Birilerinden telkin alan, bağımsız ve tarafsız olamayanlar kesinlikle hakimlik ve savcılık yapmasın, hem hukuka hem de topluma zarar vermesin. Hukukçu her türlü etkiden uzak olmayı bilmeli, millete karşı sorumluluğu bulunduğunu asla unutmamalı.”

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes ise konuşmacılara ve ilgi gösteren gençlere teşekkür ederek, “Geleceğin hukukçuları olacak öğrenciler, meslek yaşamlarında kendilerine rehberlik yapacak, yol gösterecek bilgileri edinme, şu an icra ettikleri görevlerinde büyük bir tecrübeyi temsil eden hukukun duayenlerinin deneyimlerinden de yararlanma şansı buldu.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.