Geçmişin Motiflerini Günümüze Uyarladılar

Geçmişin Motiflerini Günümüze Uyarladılar

Aydın’da iki kadın girişimci, gelenekleri geleceğe taşımak için yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Aydın’da iki kadın girişimci, gelenekleri geleceğe taşımak için yaptıkları çalışmaları sergiledi. Kıyafet tasarımcısı Esma Çivici ile çini seramik tasarımcısı Esra Eren Çimen’in ortak düzenlediği defilede, el örmesi işlemeleri kıyafetlerle, seramikler göz kamaştırdı. Kuşadası Double Three BY Hilton Otel’de gerçekleştirilen defilede, el yapımı gelinlik büyük ilgi gördü. Defilede, kıyafetler ve çinilerin motifleri de ilgi çekti.

Aydınlı kadın girişimcilerin çalışmaları, ilk meyvelerini vermeye başladı. Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Kadın Girişimciler Komitesi'nin iki üyesi, defile düzenledi. Kıyafet ve çini seramikte Osmanlı desenlerinin işlendiği eserler büyük ilgi gördü. Günümüz kıyafetleri üzerine el işlemeleri ve süsleriyle nakşedilen Osmanlı motifleri ile çinilere çizilen Osmanlı çizgilerini günümüze yansıttıklarını belirten Seramik Sanatçısı Esra Eren Çimen, defile ve sergiye gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Eren, “Özel tasarladığım seramiklerde tercih ettiğimiz çizimler Osmanlı dönemine ait. Geçmişimizi günümüz sanatıyla birleştirdi. Çok olumlu sonuçlar aldık” dedi.

Günümüz kıyafetlerine, çanta ve diğer eşyalara el işi motifleri özenle işlediklerini belirten tasarımcı Esma Çivici, Esra Eren Çimen’in çinilerindeki motiflerle kendi eserlerindeki motiflerin birbirini tamamladığını söyledi. Defilede sergilenen eserler ve diğer eserlerin Double Three BY Hilton Otel’de 15 Eylüle kadar sergileneceğini belirten Çivici, “Eserlerimiz defilede ve sergide büyük ilgi gördü. Eski motiflerimizi günümüz kıyafetlerine uyarladık. Büyük beğeni aldı.” dedi.

Aydın’da girişimci kadınlar olarak iş dünyasında az olan kadınların sesi olmak için çalıştıklarını belirten ASİAD Kadın Komitesi Başkanı Ayşe Bakat, kadın girişimcilerin arkasında olduklarını ve her zaman destek vereceklerini söyledi. Defile ve sergide değişik bir hava oluştuğunu belirten Bakat, “Kadın iki girişimcimizin eski motifleri yeni kıyafetler üzerine işleyerek mükemmel bir uyumla ortak çalışmasını sunmaktan mutlu olduk. Bu kadın girişimcilerimiz için henüz başlangıç. Kadının iş hayatındaki girişimciliğin iş ve verimini artırmak en büyük hedefimiz.” dedi.

Double Three BY Hilton Otel’deki defilenin ardından sergi açılışı yaptı. Kadınlar tarafından yapılan sergi büyük ilgi gördü. Defile ve açılışa Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Defilede Esra Eren Çimen’in 30 eseri yer alırken sergide 100 eser sergilendi. Tasarımcı Esma Çivici’nin defilede 17, sergide de 40 eseri sergilendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.