Geçmişimiz Çanakkalede saklı

Geçmişimiz Çanakkalede saklı

Saadet Partisi İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada 250 bin şehidin verildiği Çanakkalede milletin geçmişinin ve geleceğinin saklı olduğu belirtilerek, Çanakkal

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Ecdadın milli ve manevi değerler uğruna kanları ile bir destan yazdıkları belirtilen açıklamada, “Bu olay yılda bir kere kutlanarak anlatılamaz ve yaşanamaz. Şehidi şehit yapan manayı evlatlarımıza, gençlerimize anlatarak, aşılayarak ayakta tutmalıyız ve yaşatmak zorundayız. Çanakkale’nin ruhu imanlı nesillerin yetişmesiyle ayakta tutulabilir.
Çanakkale;  Milli Şairimizin de ‘Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ ifade ettiği gibi bir destandır, bir milattır. Çanakkale yedi düvelin teknolojik üstünlüğüyle saldırdığı en son haçlı seferidir. Gayesi İstanbul’un yeniden alınması, Ayasofya’nın kilise yapılması ve milletimizin Anadolu’dan atılmasıdır. Bu amaçların gerçekleşmemesi için burada 250 bin şehit verilmiştir. Milletimizin geçmişi ve geleceği Çanakkale’de saklıdır” denildi.
Şehitleri sadece anmanın yeterli olmayacağı belirtilen yazılı açıklamada, “Şehitlerimizin miraslarına da sahip çıkmalıyız. Sevr haritasını ve antlaşma maddelerini unutmamak gerekir. Çanakkale’deki düşmanlarımız Sevr emellerinden vazgeçmemişlerdir. Lozan antlaşmasından sonra İsmet İnönü yüzyıl daha kazandık demişti. Lozan’daki sınırlarımızı ABD hala tanımamaktadır. Sevr’i dayatanlar mücadele şekillerini değiştirmişlerdir. Türk milletini işsiz bırakacağız, yoksullaştıracağız, borca esir edeceğiz, maneviyatını çökerteceğiz, böleceğiz, savaşla yapamadığımızı ekonomi ve kültür emperyalizmiyle yapacağız diye karar almışlardır. Bugün bu emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Eğitim ve öğretimde kalitenin düşmesi, TV dizilerindeki yıkımlar, defilelerde ve reklamlarda kadınların kullanılması, ailelerde boşanmaların artması, varlıklarımızın özelleştirme adı altında yok pahasına satılması, faizle milletin rantiyecilere soydurulması, şeker pancarına, fındığa, tütüne, pamuğa kota konulması, memurun, işçinin, emeklinin enflasyona ezdirilmesi, milletin kredi kartıyla geleceklerinin bankalara ipotek edilmesi, küresel sermayenin AVM ile perakende piyasasını ele geçirmesi, Çanakkale zaferinde imanın gücünün küçümsenmesi, bütün bunlar Sevr’in emellerini gerçekleştirme adımlarıdır” ifadeleri kullanıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.