Gecekonduya Güren Minibüs Ortalığı Savaş Alanına Çevirdi

Gecekonduya Güren Minibüs Ortalığı Savaş Alanına Çevirdi

Eyüp’te freni boşalan içi yolcu dolu minibüs, önündeki araçlara çarptıktan sonra bir gecekonduya girerek durabildi. 7 kişinin yaralandığı kazada ortalık savaş alanına döndü.Kaza İslambey Caddesi’nde yaşandı. İsmet D.’nin kullandığı...

Eyüp’te freni boşalan içi yolcu dolu minibüs, önündeki araçlara çarptıktan sonra bir gecekonduya girerek durabildi. 7 kişinin yaralandığı kazada ortalık savaş alanına döndü.

Kaza İslambey Caddesi’nde yaşandı. İsmet D.’nin kullandığı Eyüpsultan-Metro hattında çalışan 34 M 0605 plakalı yolcu minibüsünün rampadan inerken iddialara göre freni boşaldı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine önce önündeki araçlara çarpan minibüs daha sonra yol kenarındaki bir gecekonduya girdi. Gecekondu sakinlerinin evin içinde olmaması facianın büyümesini önledi. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve çevredeki yakın hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi de sevk edildi. İtfaiye ekipleri gecekonduya giren minibüsü kurtarıcı yardımı ile çekti. Minibüs olay yerinden kaldırıldıktan sonra maddi hasar da gün yüzüne çıktı. İki aracın yanı sıra gecekondu da büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

'ÖNÜNDEKİ OTOMOBİLE ÇARPMASAYDI FACİA YAŞANABİLİRDİ'

Gecekondunun sahibi olduğunu söyleyen bir kadın kaza ile ilgili şunları söyledi: “Biz bahçedeydik. İçerde olsak hepimiz giderdik. Oturma odasıydı çarptığı yer. Sesi duyunca koştuk. Burada ne kasis var ne başka bir şey. Daha önce de kaza oldu burada.”

Diğer görgü tanığı ise kazayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Ben evde uyuyordum. Sesi duyup çıktım. Telaşla aşağıya çıktım. Buraya trafik ışığı istendi. Koruma için demirler istendi. Devletimizin acizliği, yapacak bir şey yok, oldu bir kere.”

Minibüsün aracına çarptığını anlatan sürücü Habib Tunç ise şunları anlattı: “Araç çok hızlıydı. Minibüs olduğunu da fark edemedim. Çok sert vurdu benim araca. Bana vurmasaydı Allah korusun hiç kimse sağ kurtulamazdı. İkinci defa bana vurduğunda aracın hızı kesildi. Ben de bayılmışım. İndiğimde yaralılar vardı yerde.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.