Gebe havyanı kesmemeye gayret edin

Gebe havyanı kesmemeye gayret edin

Kurban Bayramı nedeniyle Konya Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Sürmeli Börü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, gebe olan havyanı kurban diye kesenlerin, Allahın lanetine uğrayacağını söyledi.

Börü, Mevlana’nın sevgisini dilinden düşürmeyen, hoşgörü ve sevgiyi her toplantıda gündeme getiren kişi ve kurumaların, Mevlana’nın felsefesini ne kadar anladıklarını nutuklarla ve afişlerle değil, uygulayarak inandırıcı olabileceklerini söyledi. Börü, “İnsan, hayvan ve bitki her üçü de canlıdır. Allah’ı seven bu üçünü de sever, korur ve eziyet etmez” diye konuştu. Hayvanların yavrulama dönemine dikkat çeken Börü, Kurban Bayramı’nda vatandaşların dişi hayvan kesmemeleri konusunda uyardı. Börü, kesiminden önce hayvanların gebe olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini bildirerek, “Hayvanınızın gebe olmadığından emin değilseniz ilçe belediyelerinizden, veteriner hekim isteyiniz. Gebe hayvanı keserek, vereceğiniz eziyeti Allah affetmeyecektir” dedi.

MERAM BELEDİYESİ HAYVANLARIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU
Sokak hayvanları ve hayvan barınaklarında kalan sahipsiz havyanlar hakkında da değerlendirme yapan Börü, barınaklarda sadece sakat, gebe ve hasta hayvanların kalabileceğini, aksi durumlarda başka sokak hayvanı kabul edilmeyeceğini söyledi. Hayvanlara sokaklarda da bakılabileceğini dile getiren Börü, yasa gereği hayvanları barınaklarda ve benzeri yerlerde zorla tutulmasının yasak olduğunu aktardı. Barınaklarında 2 bine yakın sahipsiz havyanın olduğunu açıklayan Börü, “Sanayicilere, sürü sahiplerine ve bahçeli evi olanlara buradan sesleniyoruz. Bu hayvanlar sizi bekliyor. Bu hayvanları sahiplenin, sahiplendirin. Kimse unutmasın, bu dünya yalnız insanlar için yaratılmadı. Paylaşarak yaşamayı herkes öğrenmelidir” diye konuştu. Yakın bir zaman önce Meram Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yetkisiz, ehliyetsiz ve eğitimsiz işçilere verdiği silahlarla 100’e yakın havanı telef ettiğini öne süren Börü, böyle bir tutumun kesinlikle kabul edilmeyeceğini söyledi.  Börü, Meram Belediyesi’nin küçük yavru bir köpeğe bile dozu yüksek ilaçla dolu silahı atmaktan çekinmediğini belirterek,  dozu yüksek ilaç kullanan köpek toplama ekibi hakkında yasal işlem başlatacaklarını ifade etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.