Gazze’de 500’den fazla sağlık çalışanı şehit oldu

Gazze’de 500’den fazla sağlık çalışanı şehit oldu

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 500'den fazla sağlık çalışanı hayatını kaybederken bölgedeki sağlık tesislerinin yüzde 60'ı hizmet dışı kaldı.

285 gün önce başlayan saldırılarda 38 bin 713 Filistinli şehit oldu 89 bin 166 kişi yaralandı. Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana bomba yağdıran İsrail ordusu, bölgedeki sağlık tesislerini ve çalışanlarını hedef alıyor.
İsrail saldırıları nedeniyle harabeye dönen Gazze'de sağlık sistemi çökmüş durumda. Bölgede bulunan 36 hastaneden 23'ü hizmet dışı kaldı.
Birleşmiş Milletlerin verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'den fazla sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.
Hayatını kaybeden sağlık çalışanları arasında çok sayıda uzman doktor da yer alıyor.
HASTANELERİN YÜKÜ ARTIYOR
Şifa Hastanesi başta olmak üzere Gazze'deki birçok sağlık tesisini defalarca hedef alan soykırımcı İsrail bu saldırıları kasıtlı olarak yaptığı belirtiliyor.
Birçoğunun hizmet dışı kalması nedeniyle geri kalan hastanelerin üzerindeki yük her geçen gün artıyor.
Yaklaşık 10 aydan beri devam eden saldırılar ve İsrail'in Gazze'ye yardım girişine getirdiği kısıtlamalar nedeniyle bölgedeki hastanelerde ciddi ilaç sıkıntısı yaşanıyor.
Saldırılarda yaralanan çocukların uzuvlarının anestezi yapılmadan kesildiğini gösteren çok sayıda haber basında yer almıştı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 713 Filistinli öldü, 89 bin 166 kişi yaralandı.
SON SALDIRIDA 10 GİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan saldırıları 285. gününde de devam ediyor.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun Gazze'nin farklı bölgelerini hava saldırıları ve topçu atışlarıyla hedef aldığı belirtildi.
Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bombalanan bir evde 7 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.
İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Abdullah Azzam Camii'ni bombaladığı, saldırıda 2 Filistinlinin öldüğü ve 15'inin yaralandığı ifade edildi.
Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki İhsan Camii'nin yanında bir binanın vurulması sonucu en az 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı paylaşılan haberde, İsrail'in Gazze kentinde Tel el-Hava Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgeyi hedef aldığı kaydedildi.
Haberde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırılarının da sürdüğü belirtildi.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 713 Filistinli öldü, 89 bin 166 kişi yaralandı.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

BATI ŞERİA’DA GÖZALTILAR SÜRÜYOR
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerine düzenlediği baskınlarda, en az 3 Filistinliyi gözaltına aldı.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Cenin, Kalkiliya, Ramallah, Beytullahim ve El Halil kentlerine baskın düzenledi.
Cenin kentinde baskına tepki gösteren Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı.
Filistin Esirler Cemiyeti Cenin Ofisi Müdürü Muntasır Semur, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin 3 Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti.
Kalkiliya kentinde de askerler Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek eşyalara zarar verdi.
Bir evin içine girerek rastgele ateş açan askerler, evdeki eşyaları kullanılamaz hale getirdi.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.