Gaziantep'te Öğretmenler İş Bıraktı

Gaziantep'te Öğretmenler İş Bıraktı

Eğitimde yaşanan atamalara tepki göstermek için bugün iş bırakan Eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, greve giderek 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri öğretmenler, eğitimde yaşanan sıkıntıları...

Eğitimde yaşanan atamalara tepki göstermek için bugün iş bırakan Eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, greve giderek 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri öğretmenler, eğitimde yaşanan sıkıntıları dile getirmek ve görevden alınan müdürler için greve gitti. Kırkayak Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, “IŞİD değil, eğitime bütçe”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “AKP'nin memuru olmayacağız”, “Yandaş sendika olmayacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atarak valilik önüne yürüdü. Valilik binası önünde oturma eylemi yapan vatandaşlar, 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, sorunlara kalıcı çözümler bulmak için bugün greve gittiklerini belirtti. Ersönmez, “TEOG ile öğrencilerin mağduriyeti daha çok ortaya çıkmıştır. 180 bin tane öğrenci meslek liselerine, 40 bin öğrenci imam hatip liselerine tercih etmedikleri halde zorla kaydedilerek eğitim hakları elinden alınmıştır. Öğretmen açığının 140 olduğu bir ülkede sadece 40 bin öğretmen atanmıştır. İlimizde de binlerce öğretmen açıcı bu atamalara rağmen devam etmektedir.” dedi. Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri sloganlar atarak dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.