Gaziantepli Esnaftan Meslektaşlarına Veryansın

Gaziantepli Esnaftan Meslektaşlarına Veryansın

Gaziantep’te 30 yıldır esnaflık yapan Sıddık Yıldırım, ürün alım satımlarında kaliteyi düşüren, gramajlarda hata yapan ya da sözünde durmayan ticaret erbabına sitem ederek, esnaflığın tarihe karışmak...

Gaziantep’te 30 yıldır esnaflık yapan Sıddık Yıldırım, ürün alım satımlarında kaliteyi düşüren, gramajlarda hata yapan ya da sözünde durmayan ticaret erbabına sitem ederek, esnaflığın tarihe karışmak üzere olduğunu söyledi.

Gaziantep’in baharatçı esnaflarından Sıddık Yıldırım, Gaziantep’te yaşanan esnaflık anlayışına tepki gösterdi. Eski zamanlardaki esnaflık anlayışının artık tarihe karışmak üzere olduğunun altını çizen Yıldırım "Bizim zamanımızda dürüstlük ve esnaflık bir meziyetten ziyade zaten olan, olağan, herkesin bu uğurda daha iyiye ve doğruya ulaşmaya çalıştığı bir kavramdı. Şu an esnaflık anlayışına sahip olabilmek, gerçekten meziyet oldu. Dürüst esnaflar artık parmakla gösteriliyor. Bir kişiye bu kişi “esnaf” diyorsanız zaten aynı zamanda dürüst diyorsunuz demektir. Ancak bugün bu tanımlamaya uyan Gaziantep’te maalesef çok az esnaf kardeşimiz kaldı” dedi.

"ASIL SORUN EKONOMİK KRİZ DEĞİL"

Vadesinde gelen borçların ödenmediğini, ürün alım satımlarında kaliteyi düşüren, gramajlarda hata yapan ya da sözünde durmayan ticaret erbabının her geçen gün arttığını belirten Yıldırım, “Bugün asıl sorunumuz ekonomik kriz veya durgunluk değildir. Asıl yaşadığımız sorun, dürüstlük sorunudur. Asıl sorunumuz geçmişte sahip olduğumuz ulvi değerlerin her geçen gün yok olmasıdır" şeklinde konuştu.

Gaziantep’te 30 yıldır esnaflık yaptığını belirten Yıldırım, günümüzde “dürüst çalışarak zengin olunmaz” söylemi ile yetişen ve yeni ticarete atılan gençlere, “Dürüst olarak belki büyümeniz biraz zaman alacaktır. Ancak çıktığınız her basamakta kalıcı olursunuz. Hile ile, hurda ile, yalan ve dolan ile, çalma ve çırpmayla basamakları hızlı çıkanın düşüşü de hızlı olur. Bir daha o basamakları da asla çıkamazlar. Burada reel ticari hayatta dini inançlarımızı katmasak bile dürüstlüğün olmadığı bir ticari girişimin uzun soluklu ya da başarılı bir ticari hayatı yaşaması ütopyadır” ifadelerine yer verdi.

Kul hakkının da önemine değinen Yıldırım, “Alışverişlerinizde kul hakkına dikkat etmeyenler öbür tarafta bunun karşılığını misli ile görecekleri gibi, bu dünyada da asla mutlu olamazlar. Ve şu asla akıldan çıkarılmamalıdır ki, mal ve mülk kendi başına asla saadet getirmez. Bunlar sadece araçtır. Mutlu olmak, huzurlu ve sağlıklı olmanın garantisi helal lokmadır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.