Gazi Vatandaş, Büyükşehir Belediyesi Önünde Derdini Anlattı

Gazi Vatandaş, Büyükşehir Belediyesi Önünde Derdini Anlattı

Gazi Yılmaz Yiğit otobüs şoförüyle yaşadığı olaylar hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yiğit’in açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu...

Gazi Yılmaz Yiğit otobüs şoförüyle yaşadığı olaylar hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yiğit’in açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu da gelerek açıklama yaptı. Tahiroğlu, gazi vatandaş Yılmaz Yiğit’e bindiği otobüsün şoförünün hakaret ettiği iddiasını yalanladı. Tahiroğlu, "Kamera kayıtlarını da gerekirse biz basın mensuplarıyla paylaşacağız. Basına ifade edilen ifadelerle ilgili kamera kayıtlarında, görüntülerde ve seste öyle bir şey yok. İfade tutanağında şahitlik diye bir ifade yok. Kamera kayıtları net. Böyle ifadeler yok. Her ne olursa olsun maddi ve manevi olarak gazimizin yanındayız. Şoförümüz hakkında gereğini yapacağız. Şu anda ifadeye çağırdık, ifadesi de alınacak." dedi.

EGO'nun 111 nolu otobüsüne bindiğini söyleyen Yiğit, gazi olduğunu söyleyince hiçbir sıkınta yaşamadığını ancak rehabilitasyon merkezi durağında inmek için hazırlanırken şoförün kendisindan kart basmasını istemesi üzerine, "Biz de basmalı kart yok, Güneydoğu gazisiyim.’ dediğini anlattı. Şoförün bunun üzerine "Gazi olman kart basmaman anlamına gelmez." ifadesini kullandığını belirten Yiğit bu kez şoföre, "Haklısınız benim her iki kolum protez olduğu için kartımı cebimden çıkartamıyorum, cebimi göstererek siz bakar mısınız?’ diyerek riceda bulunduğunu söyledi.

Şoförün sert tavırlarıyla karşılaştığını aktaran Gazi vatandaş Yiğit, bu ülke için kolları ve bacaklarını verdiğini söylemesi üzerine şoförün de, "Sizin gibi insanlarla uğraşmaktan bıktım." dediğini belirtti.

Gazi vatandaş Yılmaz Yiğit, "Elim, ayağım o an titremeye başladı. Otobüsteki herkes tepkisini gösterdi. Sağ olsun herkes karakola geldi, benim yanımda şahit oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Ben gereken yetkililerden kesinlikle bu olayın takipçisi olmalarını bekliyorum. Kendim kanuni süreç başlattım. Hiçbir kimse bu ülke için kolunu, bacağını veren şerefsiz diyemez. Bana cumhurbaşkanlığının, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verdiği kartı sıradan memur sorgulayamaz. Otobüs şoförü ne hikmettir benim kartımı sorgular ya. Devletin verdiği kart sorgulanıyor. Bu olaylar yaşanırken kızım yanımdaydı, çok etkilendi. Sabaha kadar ağladı. O durumda adam beni otobüse kilitledi, indirmiyor. Para vereceğim, elimi cebime atamıyorum. Elimin, bacağımız protez olduğunu gösteriyorum, sol gözümün yüzde 90 görmediğini söylememe rağmen bana zorluk çıkartıyor.” şeklinde sürdürdü.

Yiğit’in açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olduğu belirtilen güvenlik müdürü gelerek gazilerle tartışma yaşadı. Daha sonra EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu da gelerek tartışmalara dahil oldu.

"KAMERA KAYITLARI NET, BÖYLE BİR İFADE YOK"

Tartışma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan EGO Genel Müdürü Tahiroğlu iddiaları yalanladı. Tahiroğlu, "Olayın gerçekleştiği andan itibaren soruşturma açtık. Şoförümüzü ifadesini dahi almadan açığa aldık. Kamera kayıtlarına baktık. Kesinlikle medyaya yansıyan ifadelerdeki cümleler kamera kayıtlarına yansımamıştır. Öyle bir ifade yok. Olay şu, vatandaşımız çocuğuyla beraber otobüse biniyor. Şoförümüz çocuğu tutup arka tarafa bırakıyor ve oturuyor. Şoförümüzün kamera kayıtlarındaki ifadesinde de kesinlikle onun gazi olduğunu bilmiyor. Vatandaşımız inerken diyor ki ; ‘kartınız’. Bunun üzerine ‘Cebimden al dedi.’ diyor. ‘Beyefendi inin’ diyor. Burada şunu kesinlikle şunu ifade edelim. Herhangi bir şekilde savunma değil. Fakat basına yansıyan ifadelerde sıkıntı şu. Özellikle iki ifade var orada. Bir ‘ş’ kelimesini kullanarak ‘ben gaziden 2 bin 500 lira aldım gibi ifade var.’ Böyle bir ifade yok. Fakat gazimiz çok sinirlendiği için şoförümüze bir ifade kullanıyor. Ş ile başlayan ifadeyi kullanınca şoförümüz ‘kullanma’ diyor. Kamera kayıtlarını da gerekirse biz basın mensuplarıyla paylaşacağız. Basına ifade edilen ifadelerle ilgili kamera kayıtlarında, görüntülerde ve seste öyle bir şey yok. İfade tutanağında şahitlik diye bir ifade yok. Kamera kayıtları net. Böyle ifadeler yok. Her ne olursa olsun maddi ve manevi olarak gazimizin yanındayız. Şoförümüz hakkında gereğini yapacağız. Şu anda ifadeye çağırdık, ifadesi de alınacak." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.