Gaün Merkez Laboratuvarından Hızlı, Güvenilir Hizmet

Gaün Merkez Laboratuvarından Hızlı, Güvenilir Hizmet

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Merkez Laboratuvarında, Gaziantep’in yanı sıra bölge illerinden gelen yaklaşık 2 bin hastanın 30 binin üzerinde tahlilinin yapıldığı açıklandı.Gaziantep Ü...

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Merkez Laboratuvarında, Gaziantep’in yanı sıra bölge illerinden gelen yaklaşık 2 bin hastanın 30 binin üzerinde tahlilinin yapıldığı açıklandı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Merkez Laboratuvarı bünyesinde yer alan Biyokimya, Mikrobiyoloji, Metabolizma ve Genetik laboratuvarlarının hastaların gereksinim ve beklentilerine uygun sağlık hizmeti ve eğitimi veren, çağdaş fiziksel imkanlara sahip öncü bir kamu kuruluşu olduğunu belirten Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, “Laboratuvarımızda ayrıca güncel bilimsel çalışmalar takip edilmekte ve bu çalışmalar için gerekli altyapı oluşturulmaktadır. Doğumsal metobolik hastalıkların erken teşhisinde büyük önem taşıyan Metabolizma Laboratuvarımız ise bölgede tek olması nedeniyle Gaziantep dışındaki bölge illerine de hizmet veriyor” dedi.

ANNE ADAYLARINA ÖNEMLİ TEST

Genetik Laboratuvarında ise organ nakillerinde doku uyuşmazlığını tespit edecek testlerin yapılmasının yanı sıra, ailevi geçişli hastalıkların erken tanısına yönelik araştırmalar yapıldığını ifade eden Tarakçıoğlu açıklamasının devamında, “Bu laboratuvarımız gerektiğinde aileye danışmanlık hizmeti de vermektedir. Laboratuvarımızda anne adaylarının doğumsal engelli çocukları önceden tahmin etmeye yarayan amniyon sıvısından tanı amaçlı testler yapılmaktadır. Genetik laboratuvarımız bu özel tetkikleri çalışması nedeniyle kendi hastalarımız dışında özel hastaneler dahil çevre illerden gelen hastaları da kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

KALİTELİ KADRO

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Merkez Laboratuvarının akademik ve teknik personel sayısı bakımından uygun kalite standartlarına göre oldukça üst düzeyde olduğuna işaret eden Prof. Dr. Tarakçıoğlu ise “Kadromuzda 4 profesör, 4 doçent, 2 uzman, 3 araştırma görevlisi ve 130 teknik personel yer almaktadır. Çalışanlarımıza, yenilikleri takip eden ve gelişimlerinin sağlandığı bir çalışma ortamı sunulmaktadır. Laboratuvarımızda günde yaklaşık 2 bin hastaya hizmet verilmekte ve 30 bin test çalışması yapılmaktadır. Laboratuvarımız etik kurallara ve bilgi güvenliğine önem veren bir anlayışla hizmet sunmaktadır. Yönetim bu konuda gerekli tüm çalışmaları yapmakta ve personeli bilgilendirmektedir. Test sonuçlarında doğru ve hızlı sonuç vermeyi kendisine ilke edinen laboratuvarımız, özellikle Biyokimya ve Hormon tetkiklerinde aynı gün sonuç vererek şehir dışından gelen birçok hastanın mağduriyetini önlemiştir. Güvenilir ve doğru sonuç vermek için günlük iç kalite kontrol çalışması yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Ayrıca uluslararası Dış Kalite Kontrol Programlarına katılarak sonuçlarımız ile ilgili her ay düzenli olarak (RIQAS, EQAS, UKNEQAS, ECAT, BIODEV, ASI) değerlendirme yapılmaktadır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.