Galatasaray Benfica maçı hangi gün, hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı hangi gün, hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi'nde C grubu 3. maçında Galatasaray Benfica maçı oynanılacak. Peki Galatasaray Benfica maçı hangi gün, hangi kanalda canlı izlenecek?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde perde açılıyor. Temsilcimiz Galatasaray evinde Portekiz takımı Benfica'yı ağırlıyor. Galatasaray Benfica maçı hangi gün, hangi kanalda canlı izlenecek? Galatasaray Benfica maçı hakkında merak edilenler haberimizde...

Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Galatasaray, C grubu ilk maçında İspanyol devi Atletico Madrid'e evinde 2-0 mağlup olmuştu. 2. maçında ise Kazakistan takımı Astana ile 1-1 berabere kaldı. Şimdi 3. maçında mutlak galibiyet parolasıyla evinde Benfica ile karşılaşacak.



Galatasaray Benfica maçı 21 Ekim Çarşamba günü saat 21.45'te canlı olarak izlenecek.

Galatasaray Benfica maçı canlı yayın bilgileri

Stat: TT Arena
Saat: 21.45
Hakem:William Collum
Canlı yayın: Tivibuspor



Galatasaray Benfica maçı muhtemel 11'ler

Galatasaray:
Muslera, Semih, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Bilal, Selçuk, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz

Benfica: Cesar, Eliseu, Luisao, Jardel, Nelsinho, Samaris, Guedes, Talisca, Gaitan, Jonas, Mitroglou

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica, Atletico Madrid ve Astana ile C Grubu'nda yer alıyor.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçları

3 Kasım Salı: Benfica Galatasaray
25 Kasım Çarşamba: Atletico Madrid Galatasaray
8 Aralık Salı: Galatasaray Astana



Galatasaray Benfica maçı bilet fiyatları ne kadar?

Kategori 1 (Yemekli VİP): 800 lira

Kategori 2 Yüzevler: 800 lira

Kategori 3: 600 lira

Kategori 4: 500 lira

Kategori 5: 300 lira

Kategori 6: 200 lira

Kategori 7: 150 lira

Galatasaray Benfica maçına mutlak 3 puan almak için çıkacak

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın Portekiz temsilcisi Benfica'yı ağırlayacak.

Bu kulvardaki ilk maçında Atletico Madrid'e İstanbul'da 2-0 mağlup olup, ikinci maçında ise Astana deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönerek 1 puana razı olan sarı-kırmızılı ekip, Benfica karşısında galibiyetle tanışma hesapları yapıyor.

Grupta namağlup lider durumla bulunan Portekiz ekibi, evinde Astana'yı 2-0, deplasmanda ise Atletico Madrid'i 2-1 yenerek yoluna firesiz devam ediyor.

Türk Telekom Arena'da 21.45'te başlayacak karşılaşmayı, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek.

Galatasaray'da Hamit Altıntop'un tedavisi sürerken, Medipol Başakşehir maçında sakatlanan Jason Denayer'in de takımla çalışmalara başlaması, bu önemli müsabaka öncesi teknik heyetin yüzünü güldürdü.

- Avrupa kupalarında 263. maç

Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki 264'üncü karşılaşmasına çıkacak.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 159, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 263 maç yaptı.

Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 363 gole karşılık kalesinde 391 gol gördü.

Galatasaray'ın tarihinde mücadele ettiği Avrupa kupası organizasyonları ve istatistikleri şöyle:

Organizasyon

O

G

B

M

A

Y

Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi

159

55

39

65

203

244

Kupa Galipleri Kupası

32

12

7

13

42

55

UEFA Avrupa Ligi

71

29

22

20

116

91

UEFA Süper Kupa

1

1

0

0

2

1

TOPLAM

263

97

68

98

363

391


Galatasaray galip gelemiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini bitirmeyi hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, tamamı "Devler Ligi"nde olmak üzere Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçta galibiyet elde edemeyerek, kötü bir rekora imza attı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçta Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip, 3'ünü berabere tamamladı.

Juventus maçının ardından son 16 turunda Chelsea ile İstanbul'da 1-1 berabere kalıp, rövanşı 2-0 kaybeden Galatasaray, kupaya veda etti.

Sarı-kırmızılı takım, 2014-2015 sezonunda gruptaki 6 maçını ise 5 yenilgi ve 1 beraberlikle tamamladı. İlk maçında Anderlecht ile İstanbul'da 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ardından Arsenal (1-4 ve 1-4), Borussia Dortmund (0-4 ve 1-4) ve Anderlecht (0-2) ile yaptığı 5 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

Bu sezona ise Atletico Madrid mağlubiyetiyle başlayan Galatasaray, Astana deplasmanında 6 maçtır süren yenilgi serisini sonlandırsa da son dakika golüyle galibiyeti kaçırdı ve talihsizliğini kıramadı.

- 10 maçta 26 gol yedi

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki son 10 maçında yüksek bir gol yeme ortalamasıyla karşı karşıya kaldı.

Son 10 Avrupa kupası mücadelesinde kalesinde 26 gol gören Galatasaray, maç başına 2,6'lık bir ortalamayla oynadı.

"Cim Bom", bu maçlarda rakip ağları sadece 7 kez havalandırabildi.



Galatasaray'ın rakibi Benfica'ya ceza

UEFA, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Portekiz ekibi Benfica'ya, Atletico Madrid maçında taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle ertelemeli bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Benfica, 30 Eylül'de İspanya'nın Madrid kentindeki Vicente Calderon Stadı'nda Atletico Madrid ile oynanan karşılaşmada, taraftarının meşale yakıp sahaya ve rakip tribünlere atması sebebiyle bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin avro para cezası aldı. Portekiz temsilcisinin seyircisiz oynama cezası, olayların 2 yıl içinde tekrarlanmaması kaydıyla ertelendi.

Atletico Madrid ise aynı maçta seyircisinin merdiven boşluklarını işgal etmesi nedeniyle 11 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Benfica'nın 2-1 kazandığı maçın 35. dakikasında Gaitan'ın attığı beraberlik golünün ardından Portekizli taraftarların oturduğu tribünlerden sahaya ve Atletico Madrid taraftarlarına doğru 5 meşale atılmıştı. Meşalelerden biri, aralarında 2 yaşındaki bir çocuğun da olduğu Atletico Madrid taraftarının oturduğu bölüme düşerken, yaklaşık 10 kişi hafif yanıklardan dolayı statta acil sağlık müdahalesi görmüştü.

"Devler Ligi"nin 3. haftasında 21 Ekim Çarşamba günü Benfica'yı ağırlayacak Galatasaray, 4. haftada 3 Kasım Salı günü Portekiz temsilcisiyle bu kez deplasmanda karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.