Futbolumuzun 'marka değeri' sınıfta kaldı

Futbolumuzun 'marka değeri' sınıfta kaldı

Yıllardır marka değerinin yükseltilmesi için büyük çaba gösterilen, rekorlar kırılarak naklen yayın ihaleleri yapılan Türk futbolu ne yazık ki yine sınıfta

Transfere harcanan milyon euroların üzerine Avrupa'da elde edilen başarısızlıklar eklenince büyük bir fiyaskoya imza atıldı.
Lig'in Süper'liği son yılların en önemli tartışma konularından birisi olmayı sürdürürken transfere harcanan büyük paralara karşın özellikle Avrupa kupalarında elde başarısızlık büyük fiyaskoları da beraberinde getiriyor. Dünya futbolunda 2010-11 sezonunun transfer gelir ve gider tablosu açıklanırken, Türk futbolu bu sezon da sınıfta kaldı.
TRANSFERDE 5 MİLYAR EUROLUK PASTA
Dünyanın en iyi 20 futbol liginin değerlendirmeye alındığı transfer piyasasında dönen rakam 5 milyar euroya ulaşırken, bu rakamın 2 milyar 629 milyon euroluk kısmı gider, 2 milyar 322 milyon euroluk kısmı ise gelir hanesinde yer aldı.
TÜRKİYE EN ÇOK PARA HARCAYAN 7. ÜLKE
Transfere en çok para harcayan ülke 700 milyon euroluk rakamla İngiltere olurken, listede İtalya ikinci, İspanya ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise transfere harcadığı 112 milyon euroya yakın bir rakamla 20 ülkenin yer aldığı listede 7. sırada yer aldı. Transfer harcamalarında ilk 3'ün dışında Türkiye'yi geçen ülkeler ise Almanya, Rusya ve Fransa oldu.
GELİRDE 20 ÜLKE ARASINDA 17. OLDUK
Harcama konusunda Avrupa'nın önde gelen ülkeleriyle yarışan Türkiye, buna karşın futbolcu pazarlama konusunda her zaman olduğu gibi bu sezon da büyük sıkıntı yaşadı. Zira, Türk futbolu transferden elde edilen gelir sıralamasında 20 ülke arasında 17. sırada yer aldı. Transferden 29.5 milyon euroya yakın bir gelir elde eden Türkiye'nin transfer gelirlerinde geride bıraktığı ülkeler ise sırasıyla Polonya, Avusturya ve Yunanistan oldu. Transferden en çok gelir elde eden ülkeler ise İtalya, İngiltere ve İspanya oldu.
GELİR-GİDER FARKINDA İLK 3'TEYİZ
Özellikle transfer gelirlerinde istediği rakamları elde edemeyen Türkiye, en önemli istatistikte ise sınıfta kaldı. 20 ülkenin transfer gelir-gider farkına bakıldığında Türkiye, eksi 82.5 milyon euroluk bir rakamla İngiltere ve Rusya'nın ardından 3. sırada yer aldı. Gelir-gider farkında 20 ülkenin 7'si ekside yer alırken, 13 ülke ise transferi karla kapattı. Transfer gelir-gider farkında en fazla kar elde eden ülkeler ise sırasıyla Portekiz, Arjantin ve Fransa oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.