Futbol dünyasını yasa boğan trafik kazaları: Ahmet Çalık yasa boğdu

Futbol dünyasını yasa boğan trafik kazaları: Ahmet Çalık yasa boğdu

"17 Kasım Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü", futbol camiasında trafik kazası sonucu yaşamını yitiren isimleri akıllara getirdi.

"17 Kasım Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü", futbol camiasında trafik kazası sonucu yaşamını yitiren isimleri akıllara getirdi. Bu yılın başlarında Ankara-Niğde otoyolunda seyir halindeyken kullandığı otomobilin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Konyasporlu milli oyuncu Ahmet Çalık, futbol dünyasını yasa boğdu.

Konyaspor camiasının trafik kazalarından dolayı canı çok yandı. 2004 yılında teknik direktörü Mehmet Tevfik Lav’ı trafik kazasına kurban veren yeşil-beyazlı camia 2010 yılında ise Branimir Poljac’ın kazası ile sarsıldı.  Norveçli oyuncu takla atan araçtan sağ kurtulmasına rağmen felç kaldı ve futbol hayatı sona erdi. Konyaspor camiası bu acılarla baş etmeyle çalışırken daha ağır bir haber ile sarsıldı. Yeşil-beyazlı takımın henüz 27 yaşındaki oyuncusu Ahmet Çalık trafik kazası sonrası hayata veda ederken sadece Konya’yı değil tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 

KONYASPOR’UN 2 OYUNCUSU 1 TEKNİK DİREKTÖRÜ TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ 

Konyaspor camiası trafik kazalarında 2 oyuncusunu 1 teknik direktörünü kaybederken bir futbolcusu ise felç kaldı. İlk olarak 1986 yılında Konya Demirspor’da yetişen ve Karşıyaka Kulübü’nde profesyonel olduktan Konyaspor’a transfer olan Burhan Yüceaktaş trafik kazasında hayatını kaybetti.  

 2004 yılında teknik direktörü Mehmet Tevfik Lav’ı trafik kazasına kurban veren yeşil-beyazlı camia 2010 yılında ise Branimir Poljac’ın kazası ile sarsıldı.  Norveçli oyuncu takla atan araçtan sağ kurtulmasına rağmen felç kaldı ve futbol hayatı sona erdi. Konyaspor camiası bu acılarla baş etmeyle çalışırken daha ağır bir haber ile sarsıldı. Yeşil-beyazlı takımın henüz 27 yaşındaki oyuncusu Ahmet Çalık trafik kazası sonrası hayata veda ederken sadece Konya’yı değil tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 

BİRÇOK FUTBOLCU TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ 

Türkiye'de daha önce de futbolcuların dahil olduğu buna benzer birçok trafik kazası yaşandı. Galatasaray efsanesi Metin Oktay, Alanyasporlu Josef Sural, Eskişehirsporlu Kaan Öztürk, Denizlisporlu Doğan Seyfi Atlı, Samsunspor'dan Müjdat Gürsu, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve Nuri Asan, kazalarda hayatını kaybederek büyük acılara neden oldu.

DÜNYA FUTBOLU DA TRAFİK KAZALARINDAN AĞIR YARALAR ALDI 

Bulgar Georgi Asparuhov, İtalyan Gaetano Scirea, Arjantinli Diego Barisone, Panamalı Rommel Fernandez, İspanyol Jose Antonio Reyes, Juan Gomez Gonzalez, İngiliz Laurie Cunningham, Peter Houseman, Kuzey Makedonyalı Petar Milosevski, Alman Lutz Eigendorf, Kolombiyalı Freddy Rincon, Marino Klinger, Brezilyalı Everaldo ve Heraldo Bezerra da çeşitli ülkelerde geçirdikleri trafik kazalarından sağ çıkamayarak futbol dünyasını üzdü.

SPOR SERVİSİ/AA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.