Furkanın hakkına sahip çıkın

Furkanın hakkına sahip çıkın

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin katlettiği 9 Türk arasında yer alan Furkan

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin katlettiği 9 Türk arasında yer alan Furkan Doğan ve Taşkent-Bolay beldesindeki heyelan ile ilgili iki ayrı soru önergesi verdi. Mavi Marmara şehitlerinden Furkan Doğan’ın aynı zamanda ABD vatandaşı olduğunu hatırlatan Atilla Kart, Hükümetin Furkan Doğan’ın hakkını aramak için gerekli girişimlerde bulunmadığını ifade etti. “Başka ülkelerden gelen ve ABD yurttaşı statüsünü kazanan yurttaşlarına sahip çıkan ABD yönetiminin, bu saldırı sonrası hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Furkan Doğan’ın hukukuna sahip çıkmaması ise ibret verici bir tablo olup, ayrıca irdelenmesi ve sorgulanması gereken bir haldir” diyen Atilla Kart, ABD’nin temel insan hakları konusunda da ayırımcı bir anlayışa sahip olduğunun görüldüğünü bildirdi. Kart, Hükümeti bu konuda göreve davet ederek, Başbakan Erdoğan’a, “ABD Hükümetinin duyarsızlığı ve ayrımcı anlayışına karşı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, Furkan Doğan’ın hak ve hukukunu korumak konusunda ABD Hükümetini neden uyarmıyorsunuz? ABD Hükümetini neden göreve davet etmiyorsunuz?” diye sordu.
Kart, 20 Şubat’ta Taşkent-Bolay beldesinde meydana gelen heyelanın ardından birkaç evin kullanılmaz hale gelmesine yol açtığını bildirdi. Aradan geçen zaman zarfında mağduriyetlerin giderilmediğini belirten Kart, “Oluşması muhtemel yeni heyelanların engellenmesi ve belde halkının mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yapılan çalışmalar hangi aşamadadır? Belde halkı bu konuda bilgilendirilmiş ve uyarılmış mıdır?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.