Fumun Organizasyonundan Başarıyla Döndüler

Fumun Organizasyonundan Başarıyla Döndüler

Özel Sema Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen FUMUN (Fatih University Model United Nations) Model Birleşmiş Milletler organizasyonundan büyük başarıyla döndü.Organizasyonun amacı farklı düşünen gençlerin...

Özel Sema Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen FUMUN (Fatih University Model United Nations) Model Birleşmiş Milletler organizasyonundan büyük başarıyla döndü.

Organizasyonun amacı farklı düşünen gençlerin dünyanın sorunları ve uluslararası politikalar ile ilgili çözüm yolları aramasına katkı sunmak ve onların bu sorunlar için çözüm yolları geliştirmesini sağlamak. Uluslararası sorunlar ve politikaların İngilizce olarak tartışıldığı organizasyon 200‘e yakın delege ve 5 komiteden oluştu. Katılan öğrenciler Birleşmiş Milletlere üye herhangi bir ülkeyi delegesi olarak temsil edildi. Organizasyonda Özel Sema Anadolu Fen lisesi öğrencileri Fransa, Güney Kore, Avusturya, Norveç, Cezayir ve Kuveyt ülkelerini temsil etti.

Yaptıkları etkili sunum, sorunlara önerdikleri farklı ve kabul gören çözüm önerileriyle Özel Sema Anadolu Fen lisesi öğrencilerinden Fatih Murat Karakaya Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteciler Yüksek Komitesi’nde organizasyonun üstün delege (outstandingdelegate) ödülü alarak ikinci oldu. Birleşmiş Milletler Ekonomi ve Sosyal Konseyi’nde ise Ali Semih Çamkerten de yine üstün delege ödülü alarak büyük başarı sergiledi. Yine aynı komiteden Eşref Erkam Polat mansiyon (honourablemention) ödülüne layık görüldü.

200‘e yakın uluslararası katılımcının arasından 3 ödül çıkaran Özel Sema Lisesi Müdürü Mehmet Ali Akbaş, "Bu tip organizasyonlar hem öğrencilerimizin ufkunu açıyor hem öğrencilerimizin insanlığın problemleriyle erken yaşta alakadar olmalarını sağlıyor. Hem de yabancı dillerini etkin olarak kullanma fırsatı tanıyor. Organizasyona katılan ve başarılı olan tüm öğrencilerimi ve onları bu organizasyona hazırlayan öğretmenlerimi kutluyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.