"Fuhşiyattan sakının"

"Fuhşiyattan sakının"

HİSDER’in Kur’an Tefsiri sohbetinde konuşan Mustafa Yavuz Hoca, fuhşiyatın gizlisinin “flört” olduğunu belirterek “Fuhşiyatın açık ve gizlisinden sakının” emrini dile getirdi

Kısa adı HİSDER olan Hikmet, İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Cuma Sohbetleri’nde, sesi güzel hafızlardan “Kur’an Tilaveti” yapılarak ve Tefsir Sohbeti gerçekleştirildi. Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kur’an tilavetine hafızlardan Hasan Hüseyin Öncel ve Ömer Selman Turgut katıldı. Hafızlar güzel sesleriyle okudukları Kur’an nağmeleriyle dinleyenlerin kalplerine sürur verdiler. Tefsir Uzmanı Mustafa Yavuz da, Nisâ

Sûresi/36, Bakara/83, Enam Sûresi/151 ve İsra/23-24. âyetlerin meallerini arzederek yorumladı. Hayatımızı tanzim eden kitabın Kur’an-ı Kerim ve hayatı boyunca uygulayıcısının da Peygamber Efendimiz olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tefsir Uzmanı Mustafa Yavuz, “Onun uygulamaları Kur’an-ı Kerim’in yorumudur. Gerçek anlamda müfessir-i Kur’an peygamberimiz aleyhisselatı vesselamdır” dedi.

 “ZİNA YAPMAYIN DEMİYOR, YAKLAŞMAYIN DİYOR”

Bütün peygamberlerin Amentü’nün esaslarını tebliğ ettiğini dile getiren Yavuz Hoca, bütün peygamberlerin, Yüce Kitap’ta “Allah’a şirk koşmayın, anne – babaya iyilik edin” buyurulduğunu dile getirerek daha çok fuhşiyat üzerinde durdu. Yavuz, “Fuhşun günümüzde en belirgin özelliklerinden birisi hem erkeklerimizin giyimine kuşamına dikkat etmemesi hem de kızlarımızın, hanımlarımızın giyimine kuşamına dikkat etmemesi; erkeklerin cinsel duygularını uyandıran kıyafetlerle kendilerini arzı endam etmeleri fuhşiyatın yaygınlaşmasında birinci sebep olarak sayılabilir” dedi. Örtünün ve örtünmenin kadını korumak için Kur’an’da emredildiğini ve fuhşiyatın gizlisinin de “flört” şeklinde belirdiğini dile getiren Yavuz Hoca, kadınların açık ve şeffaf bir şekilde giyinmelerinin evli kadınların saadetini çaldığını ve kadınları onursuzlaştırdığını ifade etti.

“Fuhşiyatın açık ve gizlisinden sakının” emrini de hatırlatan Yavuz Hoca,  “Allah’ın meşru kıldığı sebepler müstesna haksız ve suçsuz yere bir insanın canına kıymayın” ilahi emrini de hatırlattı.

“ANA BABAYA ‘ÖF’ BİLE DEMEYİNİZ”

İsra suresinde geçen 23. ve 24. âyetleri de yorumlayan Yavuz Hoca, “Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlığa erişirlerse, onlara “öf” bile deme! Onları azarlama ve onlara çok nazik ve tatlı söz söyle” şeklindeki meali şerifi okudu. Bu surede bir aile modelinin işaret buyrulduğunu dile getiren Yavuz hoca, “ana baba demek ki evladının yanında olacak. Eskiden böyleydi.” dedi. Sohbetin sonunda hafızlar Hasan Hüseyin Öncel ve Ömer Selman Turgut ile Tefsir uzmanı Mustafa Yavuz’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.