Fuat Avni Başyaver Albay Ali Yazıcı mı?

Fuat Avni Başyaver Albay Ali Yazıcı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın gözaltına alınmasının ardından, "Fuat Avni" bulundu söylentileri yayılmaya başladı. Gözaltına alınan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki 6 subayın, twitter fenomeni “Fuat Avni” olup olmadığı araş

Askeri darbe girişiminden sonra operasyon dalgası sürüyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos 2015'ten bu yana Başyaveri olarak görev yapan Albay Ali Yazıcı da gözaltına alındı.
 
Soruşturma kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığında görevli Başyaver Albay Ali Yazıcı'nın yanı sıra, Kara Yaver Yarbay Mete Semercioğlu, Deniz Yaver Yarbay Şafak Deliacı, Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak, Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış ve Tören Protokol Komutanı Binbaşı Haydar Aktaş hakkında da gözaltı kararı verildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki bu 6 subayın, 15 Temmuz gecesi darbecilerin bastığı TRT'de okunan bildiriyi Çankaya Köşkü ve Beştepe'de hazırlayan isimler olduğu anlaşıldı. Polis ayrıca bu 6 subaydan biri ya da tamamının twitter fenomeni "Fuat Avni" olup olmadığını da araştırmaya başladı.
 
Sözcü'de yer alan habere göre, Polis, gece 23.45 sularında TRT'ye girerek silah zoruyla okutulan darbe ilanını araştırdı. Bu konudaki hazırlıkların Çankaya Köşkü ve Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapıldığını tespit etti.
 
FUAT AVNİ ONLAR MI?
 
Hem darbe metninin hem de TRT'ye yapılan baskının Erdoğan'a en yakın isimlerce Çankaya ve Beştepe'de tertiplendiğinin anlaşılması üzerine savcılık da, Başyaver Yazıcı'nın yanı sıra Kara Yaver Yarbay Mete Semercioğlu, Deniz Yaver Yarbay Şafak Deliacı, Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak, Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış ve Tören Protokol Komutanı Binbaşı Haydar Aktaş hakkında gözaltı kararı verdi. Savcılık ayrıca, bu isimlerin ‘Fuat Avni' olup olmadığını da araştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.