Friedrich Hakkındaki Soruşturma Durduruldu

Friedrich Hakkındaki Soruşturma Durduruldu

Almanya'da ‘Edathy Olayı’ndan dolayı bakanlık görevinden olan Hans-Peter Friedrich’in (CSU), mahkeme tehlikesini atlattı bildirildi. Der Spiegel dergisine göre Berlin Başsavcılığı Friedrich’e ‘gizlilik ihlal’ davası açmayacak. Hannover...

Almanya'da ‘Edathy Olayı’ndan dolayı bakanlık görevinden olan Hans-Peter Friedrich’in (CSU), mahkeme tehlikesini atlattı bildirildi. Der Spiegel dergisine göre Berlin Başsavcılığı Friedrich’e ‘gizlilik ihlal’ davası açmayacak.

Hannover Savcılığı’nın Sebastian Edathy hakkında hazırlık soruşturması yürüttüğünü SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel’e haber veren Friedrich, Federal Tarım Bakanı görevinden istifa etmişti. Savcılık bu olayın ortaya çıkmasından sonra Friedrich hakkında “meslek sırrını ifşa ettiği” gerekçesiyle soruşturma yürütüyordu.

Derginin iddialarına göre savcılık Friedrich’in hukuka aykırı davrandığını, ancak suçunun çok cüzi olduğu kanaatine vardı. Savcılık ise bu iddiaları yorumlamadı.

Diğer taraftan Federal Meclis’te Edathy olayını araştıran komisyon önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalarına devam edecek. Komisyon yaz tatilinden önce Friedrich’in yanı sıra SPD Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann ve BKA Başkanı Jörg Ziercke’nin ifadesini almıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.