Fizyoterapistler, Usaf'ın Düzenlediği Kutlama Etkinliğinde Buluştu

Fizyoterapistler, Usaf'ın Düzenlediği Kutlama Etkinliğinde Buluştu

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF), Ankara’daki çeşitli hastanelerde görev yapan fizyoretapistleri ‘Fizyoterapistler Günü’ etkinliğinde bir araya getirdi.    Fizyoterapistler, Ankara’nın Çukurambar semtindeki...

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF), Ankara’daki çeşitli hastanelerde görev yapan fizyoretapistleri ‘Fizyoterapistler Günü’ etkinliğinde bir araya getirdi.

    Fizyoterapistler, Ankara’nın Çukurambar semtindeki bir kafede düzenlenen kokteyle yoğun ilgi gösterdi. Program, USAF’ın etkinliklerinin anlatıldığı kısa bir belgeselin gösterimiyle başladı. Daha sonra federasyonun faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler veren USAF Başkanı Doç. Dr. Ekrem Yeter, özellikle Afrika kıtasında yaptıkları gönüllü sağlık taramaları, ameliyat ve eğitim çalışmalarını anlattı.

    Tedavisi kolay olmasına rağmen kataraktın insanlarda körlüğe neden olabildiğini dile getiren USAF Başkanı Doç. Dr. Ekrem Yeter, "Afrika'da insanlar genç yaşta ömür boyu kör kalabiliyor. Gözleri görmeyen insanlar çevresine, ailesine nasıl faydalı olabilsin, nasıl iş arayabilsin. Bir anne çevresini nasıl güzelleştirilebilsin. Belli bir yaştan sonra herkesin kör olduğunu görüp, 'sıra bize de geliyor' diye bekliyorlar. Kara kıtanın bahtının ve hayatlarının da kara olmaması için faaliyetlerimizi orada da sürdürüyoruz."

    Afrika'da beyazlara karşı bir önyargı olmasına rağmen Türkiye'den gidenlerin hüsnü kabul gördüğünü hatırlatan Doç. Dr. Yeter, Afrikalıların Türkiye'den gidenlere bakış açısını şöyle özetliyor: "Bu beyazlar Türkiye'den geliyor duyumu olursa sonuna kadar bir teslimiyet var. 'Bunlar hata yapmaz, bizim için çalışıyorlar, güzel insanlar, sadece bizim için buraya geliyorlar' gibi bir algı var. "

    Yeter, Afrika'daki ihtiyacı şöyle anlatıyor: "Gelişmiş ülkelerde problem olmaktan çıkmış, üstesinden gelinmiş nice problemler Afrika'da hayatı tehdit ediyor. İnsanların çok kolay bir şekilde ölmesine neden olabiliyor. Sıtma gibi bir hastalık salgınlarında on binlerce insanın ölmesine neden olabiliyor. Bu yüzden Türkiye’deki her meslek grubundan, her sağlık kolundan insanımızın organize olup Afrika’da zor durumdaki bu insanlara yardım eli uzatması gerekiyor."

    Konuşmanın ardından etkinliğe katılan fizyoterapistler tanışıp, sohbet etme imkanı buldu. Davetliler etkinlikten memnun ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.