'Fitne operasyonu'

'Fitne operasyonu'

Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Musa Arat, "AK Parti'yi ve il teşkilatını başarısızlıkla suçlamak ve istifa söylentileri oluşturma çabaları bir fitne operasyonudur. Sonuçları değerlendirip, özeleştiri yapacağız" dedi

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Arat, yaptığı açıklamada, sonuçların kesinlikle bir hüsran olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Sonuçları AK Parti'nin başarısız olduğunu söylemenin, algı operasyonunun bir ürünü olduğunu belirten Arat, seçim çalışmalarında yeterince çalışmadığı eleştirilerine de seçim öncesi çalışmaları ile cevap verdi. AK Parti'nin yüzde 9'luk oy kaybının gerek genel merkez gerekse de il teşkilatları bazında araştırıldığını kaydeden Arat, bugün AK Parti Genel Merkezi tarafından Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda tüm eleştirilerin masaya yatırılacağını  kaydetti. Arat, "Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sonuç olarak baktığımızda AK Parti meclis çoğunluğunu kaybetti. Tek başına hükümet kurma ihtimali de ortadan kalktı. AK Parti'nin ülke genelinde yüzde 9'luk bir oy kaybı var. Neden bu oy kaybı yaşandı, 2011'den bu yana hangi eksikliklerimiz oldu bunu tartışacağız" ifadelerini kullandı.

SİYASET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Arat, AK Parti'nin daima halkın yanında olduğunu belirterek, "Sonuçlar kesinlikle AK Parti'nin siyaset anlayışını değiştirmeyecektir. AK Parti her zaman olduğu gibi halkın, mazlumun yanında olacaktır. Daha yaşanabilir bir Türkiye nasıl olur, bunu araştıracağız. Parti yapımızı koruyarak, gelişmeye devam edeceğiz. AK Parti ülkeyi krize götürecek bir siyaset anlayışını asla kabul etmemiştir, seçim sonuçlarından sonra da böyle bir anlayış ile asla hareket etmeyecektir. Temennimiz Cumhurbaşkanımız da söylediği gibi, siyasi parti liderlerinin bu sorumlulukta hareket etmesi gerektiği yönündedir. Ancak tabloya bakıldığı zaman oyu düştüğü için üzülen değil, AK Parti meclis çoğunluğunu kaybettiği için sevinen bir muhalefet var. Biz bunları değil, halkımızdan gelen eleştirileri masaya yatıracağız" diye konuştu.

ARZU ETTİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ

Seçim öncesinde Konya'nın 14 milletvekili koltuğuna da talip olduklarını hatırlatan Arat, "Bizler Konya'dan 14 milletvekili çıkartma hedefi ile yola çıktık. Ancak diğer bir çok ilin aksine mevcut milletvekili sayımızı koruduk. Bunu bir başarı olarak nitelendiremem. Çünkü arzu ettiğimiz noktada değiliz.  Çoğunluğu kaybetmemize rağmen, AK Parti yüzde 41'lik oranı ile birinci partidir. Şunun iyice bilinmesi gerekiyor ki, AK Parti bu seçimlerin kaybedeni değil, kazananıdır. Öz eleştiri yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizler AK Parti olarak yüzde 70 de 80 de alsak, neden diğer yüzde 20'yi alamadığımız konusunda bir öz eleştiri mutlaka yaparız. Kaybettiğimiz oyların sebebini arıyoruz" şeklinde konuştu.

İSTİFA SÖYLENTİLERİ BELİRLİ BİR YAPIDAN GELİYOR

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Arat, bir gazetecinin istifa söylentilerine karşı istifa edip etmeyeceği sorusuna yönelik ise, "Söylediğiniz istifa söylentileri teşkilatımıza yönelik değil de şahsıma yönelik olduğu için, şahsım adına cevaplamak istiyorum. Ben 2004'ten buna AK Parti'de hizmet eden birisiyim. 2010'da başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Şimdi de il başkanıyım. Seçim süreci boyunca istisnası olmadan 08.30'da kalktık, gece 12.00'den önce kafamızı yastığı koymadık. Altını çizmek istiyorum 762 köyü iki defa seçim çalışmalarımız dahilinde ziyaret ettim. 1 milyon 500 bin'den fazla Konyalı vatandaşlarımız ile yüz yüze görüştüm. Ahmet Davutoğlu imzalı 600 bin mektubu Konyalılara ulaştırdım. İl başkanı olarak katılmam gereken tüm çalışmalara katıldım. Elbette ki bunları bir başarı olarak görmüyoruz. Ancak il teşkilatımıza yönelik çalışmadı demek yanlış olacaktır. Bu tür istifa söylentilerinin kim tarafından hangi talimatlarla çıkarıldığını biz iyi biliyoruz. Bu tür engellemeler belirli bir yapı tarafından seçim öncesi başlatılmıştı. Şimdi de bu tür söylentilerle önümüze engel koymaya çalışıyorlar" sözlerini kullandı.

REHAVETE KAPILMADIK

AK Parti'de bir rehavet ortamının asla olamayacağının altını çizen Arat, "Bizler asla rehavete kapılacak insanlar değiliz. 762 köyü iki defa gezmek bir rehavetin eseri değil. AK Parti eleştirileri daima dikkate alan bir parti olarak ön plana çıkmaktadır. Muhalefetin seçim öncesi vaatlerine baktığımız zaman çiftçinin sorununun mazot olduğunu zannediyorlar. Çünkü sahada onlar değil, AK Parti var" şeklinde konuştu. AK Parti'nin hükümette kaldığı sürece sözü verilen projelerin de hayata geçirileceğini söyleyen Arat, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Hükümette AK Parti olduğu sürece Metro Konya Projesi dahil ülke genelindeki tüm projelerimiz devam edecektir. Son olarak, seçim sonuçlarını başarısızlık olarak nitelendirmek yanlış olacaktır. Ana muhalefetin bile hedefinde yüzde 35 varken, AK Parti'nin yüzde 41'lik bir sonuçla seçimlerden çıkması, onların hayallerinde dahi göremediği oranı AK Parti'nin aldığını göstermektedir. Tekrar söylemekte fayda var, AK Parti'nin başarısız olduğu, il teşkilatımızın başarısız olduğu söylemleri tamamen belirli bir kesim tarafından, belirli bir amaca yönelik yapılan engelleme çabalarıdır."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.