Fıtığa iğneli çözüm

Fıtığa iğneli çözüm

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Karaağaç, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp tedavisi olarak kabul edilen Proloterapi ile birçok rahatsızlığın ameliyatsız tedavi edildiğini söyledi. hastalar sağlıklarına kavuşuyor

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Karaağaç ve Cerrahi Teknisyeni Cafer zengin gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan ile görüşen Doktor Karaağaç, “Proloterapi” tedavisi hakkında bilgi verdi. Tedavinin Amerika’ da 50 yıldır Türkiye'de ise son 4 yıldır uygulanmaya başladığını belirten Karaağaç, “Proloterapi; kopan diz bağları, menüsküs, bel-boyun fıtıkları, kireçlenme, romatizma, kas yırtıkları, kamburluk, bel kayması ve migren ağrıları,varis topuk dikeni gibi rahatsızlıkları ameliyat gerektirmeden kalıcı olarak iyileştiriyor. Proloterapi Sağlık Bakanlığı’nca kabul edilen klasik bir tıp tedavisi. Yani bitkisel ya da alternatif tıp dediğimiz bir yöntem değil. Sağlık bakanlığının uygulama tebliğinde olan bir tedavi türüdür” dedi.

Tedavi için kendilerine başvuran hastalara genel bir muayene uyguladıklarını belirten Op. Dr. Hasan Karaağaç, muayenenin ardından vücuttaki hasarlı noktaları tespit edip,  bir program ve periyod dahilinde tedaviye başladıklarını ifade etti. Karaağaç, “Proloterapi, vücudun tamir sistemini uyararak ağrılı, zayıf ve işlevini kaybetmiş bölgenin tekrar eski haline dönmesini sağlayan basit ve doğal bir tedavi yöntemi. Bunun uygulama esaslarını şöyle açıklayabilirim: Halk arasında etle kemiğin birleştiği yer olarak bilinen noktaya, içinde üç serumun karışımıyla meydana gelen ilacı belirli oranlarda, her ay aralıklı olarak vücuttaki noktaya uyguluyoruz. İğnenin yapılması sonucu, dokunun kasıtlı olarak uyarılması ve korunma mekanizmasının harekete geçirilmesi sağlanıyor.

Vücutta suni bir iltihap algısı oluşturan bu iğne sayesinde zayıf ya da işlevini yitirmiş bölgeye kan akımının artmasını sağlıyoruz. Böylece bu bölgenin tamir hücreleriyle dokunun iyileşmesini ve dokunun tekrar eski haline gelmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.