Fitch, Türkiye'nin Notunu Değiştirmedi

Fitch, Türkiye'nin Notunu Değiştirmedi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluş Fitch Ratings, Türkiye’nin BBB- (yatırım yapılabilir) kredi notunu teyit etti. Görünümü durağanda bıraktı ve değişiklik yapmadı. Fitch, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'de...

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluş Fitch Ratings, Türkiye’nin BBB- (yatırım yapılabilir) kredi notunu teyit etti. Görünümü durağanda bıraktı ve değişiklik yapmadı.

Fitch, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'de aralık ve ocak aylarında küresel risk eğilimindeki değişimler ve iç ve siyasi gelişmelerin baskı oluşturduğuna dikkat çekti. Fitch, Türkiye’nin kredi notunu 5 Kasım 2012′de BB+’dan yatırım yapılabilir seviyesi olan BBB-’ye yükseltmişti. Ekonomi dengeleme sürecinden güçlü sinyaller gelemeye devam ettiğini belirten Fitch, finansal olmayan sektörlerde kredi artışında yavaşlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Fitch, yükselen jeopolitik riskler ve Euro bölgesindeki ekonomik toparlanmanın sekteye uğraması, Türkiye'nin karşılaşabileceği zorluklar olduğunu belirtti. Kuruluş, Rusya ve Irak'ın, Türkiye'nin en büyük ihracat yaptığı ülkeler olduğunu belirterek, Irak'a yapılan ihracatın son aylarda düştüğünü ve bunun ticarette yavaşlamaya neden olabileceğini savundu.

Fitch,Türkiye'nin politika güvenirliği ve tutarlığının yitirilmesi halinde küresel yatırımcıları riske sokabileceği uyarısında bulundu. Düşük ve daha istikrarlı enflasyon sunan daha tutarlı ve öngörülebilir bir para politikası yürütülmesi gerektiğini kaydeden Fitch, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), daha esnek bir işgücü piyasası ve daha fazla yabancı yatırım için yapısal reformların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.