Fırtına, balık fiyatlarını vurdu

Fırtına, balık fiyatlarını vurdu

Son günlerde yurt genelinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar, balık fiyatlarında bir artışın yaşanmasına sebep oldu.

 Balık tekneleri fırtınadan denize açılamazken, tezgahlardaki balık çeşidi de azaldı. Ancak fiyatların artmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, artan kırmızı et fiyatlarına karşın soluğu balıkçılarda alıyor. Balıkçılar da satışlardan memnun. Tezgahtaki balık çeşidinin son 1 haftada 8-10 civarında seyrettiğini ifade eden Mercan Balıkçılık çalışanı Yusuf Kutu, "Son bir haftadır balık fiyatlarında ufak bir artış var. Bunun nedeni de denizde fırtınanın etkili olması. Balıkçı tekneleri denize açılmakta zorluk çekiyor. Bir çoğu, günü eli boş bir şekilde bitiriyor. Tezgahta yerli olarak sadece Beyşehir sazanı var. Konyalıların ağzı, Beyşehir sazanına alıştı. Başka sazan almak istemiyor. O yüzden bizler de sazanı sadece Beyşehir'den getirtiyoruz. Son günlerde etkili olan fırtına, önümüzdeki günlerde de bu şekilde devam ederse tezgahta balık çeşidinin iyice azalmasının yanında balık fiyatlarını da etkileyecektir" diye konuştu.

VATANDAŞ KIRMIZI ET TÜKETEMİYOR

Artan kırmızı et fiyatlarının yanında vatandaşların balığa ilgi göstermeye başladığını dile getiren Kutu, "Kırmızı et fiyatları 30 liraya kadar çıktı. Dar gelirli vatandaşlar da balığa yöneldi. Herkes az veya çok mutlaka balık alıyor. Özellikle hafta sonları işlerimiz daha da iyi oluyor. Son günlerde balık, vatandaşlar için bir mecburiyet oldu. Kırmızı etin alternatifi gibi tüketilmeye başladı. Böyle olmasın. Biz istiyoruz ki vatandaşlar, balığın faydalarını bilerek tüketsin" ifadelerini kullandı. Tezgahlardaki balık fiyatları ise şöyle: Beyşehir sazanı 10- 12 lira, Beyşehir gül levreği, 15 lira, şoklu Karadeniz hamsisi 10 lira, istavrit 10 lira, ithal palamut 12 lira, alabalık 10 lira.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.