Filme Özenen Damat, Tır’ı Gelin Arabası Yaptı

Filme Özenen Damat, Tır’ı Gelin Arabası Yaptı

Türk sinemasının unutulmazlarından olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmine özenen damat, TIR’ı gelin arabası yaptı. 10 yıl önceki hayalini Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki nikah merasimine TIR’ı gelin arabası yaparak gerçekleştiren...

Türk sinemasının unutulmazlarından olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmine özenen damat, TIR’ı gelin arabası yaptı.

10 yıl önceki hayalini Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki nikah merasimine TIR’ı gelin arabası yaparak gerçekleştiren Niyazi Yaşar, direksiyona da kendisi geçti. Müstakbel eşi Şule Yaşar ile gelin arabası olarak süsledikleri TIR ile nikaha gelen damat, yolculuk sırasında kornaya basıp, çocuklara bahşiş dağıttı.

Nikahın kıyılacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde müsait bir yere dev gelin aracını park eden damat Niyazi Yaşar, ardından gelinlik içindeki nişanlısını TIR’dan indirdi. Çevredekilerin ilgi dolu bakışları altında nikah salonuna giden çift, nikah müziği olarak da ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin müziğini seçti.

Nikahın ardından çift, mutluluklarını yakınları ve Cihan Haber Ajansı ile paylaştı.

Davetlilere ilginç bir gün yaşatan damat Niyazi Yaşar, gelin arabası olarak TIR’ı yapmanın 10 yıl önceki hayali olduğunu anlattı. Damat Yaşar, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, eşi Şule ile bir yıl önce tanıştığını ifade etti. "Hayalimdi, gelin kim olursa olsun gelin arabası TIR olacak." diyen damat, gelin arabasının TIR olmasının avantajını da trafikte gördüğünü, ilerlerken yolunu kesenler olduğunu ancak araç büyük olduğu için her önünü kesene para vermekten ‘yırttığını’ söyledi. Gelin Yaşar ise eşinin daha önce TIR’ı gelin arabası yapma hayalinden söz ettiğini ancak bunu gerçekleştireceğini tahmin etmediğini dile getirdi.

‘SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM’ FİLMİ

‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, Atıf Yılmaz tarafından yönetilen, başrollerinde Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı, 1977 tarihli film. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olan film, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlandı. Filmin özgün müziğini Cahit Berkay besteledi. ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ 1978 Uluslararası 15. Antalya Sanat Şenliği'nde ‘Maden’ filminin ardından ikinci en iyi film seçildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.