Filistin’de kan durana kadar susmayacağız

Filistin’de kan durana kadar susmayacağız

Önceki akşam Şelale Park önünde toplanarak basın açıklaması yapan Kültür-Sanat-Sen (KESK) Şubeler Platformu, Filistinde akan kan durmadan Türk milletinin susmayacağını ifade etti.

Platform adına konuşan Günaydın Uçar, “Filistin’de kan durmuyor, gözyaşı dinmiyor. İsrail Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürütüyor. Kabul etmediğimiz savaş hukukuna dahi uymayan, insanlık suçu işleyen İsrail’in faşist, soykırımcı politikası dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor, ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor. Acımız ve isyanımız kelimelere tarif edilemeyecek kadar derindir” diye konuştu.
Yüreklerinin Gazze’de attığına ve bu tarifsiz insanlık trajedisi karşısında öfkelerini zaptedemediklerini ifade eden Günaydın Uçar, “Bugün İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapılmalıdır. İsrail hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD’nin İsrail’e cesaret veren, zulmü kollayan ve kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.