Filistin direnişi Müslümanlar için

Filistin direnişi Müslümanlar için

Konya İnanç Özgürlükleri 72. hafta eyleminde, Filistinlilerin sadece bir avuç toprakları değil, Allahın kutsal kıldığı arz-ı mevudu tüm Müslümanlar adına savunarak, bunda da başarılı olduğunun altı çizildi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından sürdürülen başörtüsüne özgürlük eyleminde 72. hafta geride kaldı. Kayalıpark’ta gerçekleştirilen eylemin gündeminde İsrail’in Gazze saldırıları ile Ergenekon örgütünün deşifre olan faaliyetleri vardı.

Platform adına konuşan Ali Eröz, İsrailoğullarının tarihte pek çok defa yurtlarından sürüldüğünü anımsatarak, bunun tek nedeninin Allah’a verdikleri ahdi bozmuş olmalarını olduğunu söyledi. Tarihte büyük bir soykırıma uğradıklarını iddia eden İsrailoğullarının bugün yeryüzünün en kutsal beldesi Mescid-i Aksa’da taşkınlığın, azgınlığın, fesadın, bozgunculuğun ve soykırımın en alısın işlediklerini vurgulayan Ali Eröz, “Bunun neticesi olarak bugün yeryüzünün kıyamete kadar lanetlenmiş kavmi olan İsrailoğulları, yine Müslümanlar eliyle yenilginin en büyüklerinden birini tatmışlardır. Uluslar arası toplumun işbirlikçi yöneticilerinin ve dünyanın büyük şeytanı ABD’nin sonsuz desteği ile bir avuç Müslüman’ın yaşadığı Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldırmış, fakat üç haftalık kuşatmanın ardından istediği hiçbir sonucu alamamıştır. Tüm sessizliğe rağmen Gazze’nin yiğit evlatları şanlı bir direniş örneği göstermişler, Allah’ın yardımıyla da yeryüzünün fesatçı kavmine ağır bir yenilgi tattırmışlardır. Gazze’nin yiğitlerinin katil İsrail’le karşılaştırılacak kadar silah ve mühimmatı yoktu ama onların Allah’a tevekkülleri, samimiyetleri ve özgürlüğe olan inançları vardı. Allah’ın yolundan sapmayıp verdikleri ahde sadık kalmışlardı. Allah da onların bu sadakatlerine karşılık, onlara büyük bir zafer bahşetti” dedi.
SAVAŞ TEKRAR BAŞLARSA, SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR
Ateşkesle geçilen bugünlerde Filistin’in yiğit evlatları ile olan sevgi ve kardeşlik bağının ve onlara yapılan yardımın devam edeceğinin altını çizen Ali Eröz, şöyle devam etti: “Çünkü onlar sadece bir avuç toprakları değil, Allah’ın kutsal kıldığı arz-ı mev’udu tüm Müslümanlar adına savunmuşlar ve bunda da başarılı olmuşlardır. Bu süreç içerisinde Konya İnanç Özgürlükleri Platformu olarak bir hafta boyunca ‘Gazze’nin aydınlık geleceği için bir ışık da sen ol’ sloganıyla yatsı namazını müteakip meşaleli dualı eylemleri tertip edip mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu, onları unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ilan ettik. Tüm Müslüman halkları bu konuda uyanık olmaya, duyarlı olmaya ve yardım faaliyetlerine destek olmaya çağırıyoruz. Buradan şunu da ilan ediyoruz ki, savaşın tekrar başlaması durumunda yapmış olduğumuz eylemlere kaldığımız yerden daha gür bir şekilde devam edeceğiz.”
ERGENEKON’DA HERŞEY ORTAYA ÇIKARILMALI
Son olarak Ergenekon terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesiyle ilgili olarak yaşanan gelişmelere değinen Ali Eröz, gelişmelerin yakın tarihte yaşadığımız siyasi olayların, faili meçhullerin içyüzünü açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekti. Ergenekon’u kast ederek, “Bu kanlı yapılanma kendi iktidar hevesleri uğruna cinayetler işlemiş, mezhep ve etnik çatışmaları oluşturacak terörist eylemler gerçekleştirmiş, hatta kendi yandaşlarını bile bu uğurda katletmeden çekinmemiştir. Ancak zulüm ile abad olunmaz. Ve bir şekilde onlar yöntem itibariyle benzeştikleri Siyonistler gibi halklar nezdinde küçük düşmüşler ve yapmış oldukları bu tür sinsi faaliyetlerden dolayı hiçbir destekçi bulamamışlardır” diyen Ali Eröz, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin amaçlarına ulaşmamış olmaları sevindirici bir durumdur. Yargılama sürecinin ucu nereye giderse gitsin tüm bileşenleriyle ortaya çıkarılması ve hesap sorulması en büyük arzumuzdur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.