Filede kalite milli takıma yansıyor

Filede kalite milli takıma yansıyor

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Aroma voleybol liglerinin kaliteli geçmesinin, milli takımlar açısından çok faydalı olduğunu söyledi.

Karabıyık, yaptığı açıklamada, Erkekler Aroma Voleybol 1. Ligi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şampiyon olduğunu hatırlatarak, üst düzey müsabakaların oynandığı bir play-off serisi izlediklerini kaydetti. Özellikle yarı finaldeki Arkasspor-Fenerbahçe serisinin çok çekişmeli geçtiğini belirten Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki takımın mücadelesinde bir Avrupa, bir dünya şampiyonası, hatta olimpiyat finallerini hatırlatacak seviyede çok üst düzeyde müsabakalar oldu. Aynı çekişmeyi bayanlarda da görüyoruz. Seride 2-1 önde olan Fenerbahçe Acıbadem, yarın Eczacıbaşı Zentiva ile oynanacak maç sonrasında ya şampiyonluğunu ilan edecek ya da şampiyon son maçta belli olacak.

Bayanlarda gerçekten dünyanın çok önemli oyuncuları ligimizde mücadele ediyor. Çok üst düzey müsabakalar oynanıyor. Bunların sonucunda tabii ki çekişmeli müsabakalar yerli oyuncularımızın gelişimine katkıda bulunuyor. Onların seviyesinin yükselmesini sağlıyor. Liglerimizin kaliteli geçmesi, Milli Takımlar açısından çok faydalı.” Türkiye’de düzenlenecek 2009 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın en zorlu mücadelelerinin ilk grupta olacağını kaydeden Karabıyık, “Fransa, Almanya ve Polonya gibi voleybolda çok önemli ülkeler grubumuzda yer alıyor. 3 takımın bir üst tura çıkacağı gruptan çıkmamız lazım. Burayı aştıktan sonra önümüzün daha açık olacağını, diğer grupta rahat edeceğimizi düşünüyorum. İlk grupta İzmir seyircisinin çok ciddi desteğine ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.