Fikret Orman: Olay Çıkaranlar Bireysel Olunca Kız Gibiler

Fikret Orman: Olay Çıkaranlar Bireysel Olunca Kız Gibiler

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ta olay çıkarmaya çalışan küçük bir grubun varlığından bahsederek, bunların topluluk halinde adamlık gösterdiklerini; ancak bireysel oldukları zaman kız gibi davrandıklarını söyledi.İstanbul'da...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ta olay çıkarmaya çalışan küçük bir grubun varlığından bahsederek, bunların topluluk halinde adamlık gösterdiklerini; ancak bireysel oldukları zaman kız gibi davrandıklarını söyledi.

İstanbul'da katıldığı bir organizasyon öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Orman, Beşiktaş'ın Bursaspor'u yendiği karşılaşmadan sonra dönüşte yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta kavgadan menfaat sağlayan bir ekibin olduğunu ifade eden Başkan Orman, "Bu kişilerin sayıları azaldı, artık taraftar bulamıyorlar. Bunların derdi kavga olsun onlara ihtiyaç olsun. Bizim olduğumuz yerde kavga ortamı değil spor ortamı olur. Onlar galiba Beşiktaş, Bursaspor'a yenilir veyahut berabere kalır diye gelmişler. Fakat Beşiktaş yenince oradan yine devam ettirmek istediler yazıklar olsun. Utanç verici bir durum. Beşiktaş büyük zorluklarla mücadele etmesine rağmen ligde averajla üçüncü sırada bulunuyor. Henüz ligin başındayız. Biz bu kişileri kamuoyunun tanıması için kulüp televizyonundan yayınlayacağız. Futbolculara tepkiler gösteriyorlar ne oluyoruz. İkinci ayıp biz bunlarla mücadele ederken dik duruyoruz bunlarla muhatap olmamız lazım. Emniyet ve spor bakanlığının bu durumu gözden geçirmesi lazım. İşi doğru yaptığımız sürece buna karşı gelenler olacaktır. Ancak bizde sahipsiz insanlar değiliz. Bu olay çıkarmaya çalışanlar 20-30 kişiler topluluk halinde adamlılıklarını gösteriyorlar bireysel oldukları zaman kız gibiler. Ben işte onları bekliyorum. Bireysel olarak gelsinler çok ayıp şeyler. Çok sinirleniyorum. Beşiktaşlılar bu olay çıkaranları görsünler bunları ayıklasınlar. Beşiktaş'ın mağlubiyetini bekleyip olay çıkarmaya gelenler Beşiktaş galipken tribünleri boşaltanların gerçek yüzünü görsünler." diye konuştu.

STAT KONUSU

Beşiktaş'ın Olimpiyat Stadı yerine maçlarını başka statta oynama isteği konusuyla ilgili bir soruya da Başkan Fikret Orman, Eskişehirspor ile cumartesi günü yapılacak maçın büyük ihtimalle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını belirtti.

Orman, sözlerine şöyle devam etti: "Eskişehirspor maçını büyük ihtimalle Olimpiyat'ta oynayacağız. Zaten Avrupa kupası maçları ve derbileri Olimpiyat Stadı'nda oynayacağımızı açıklamıştık. Ligde geriye kalan fazla maç sayımız olmayacak. Başkan Göksel Gümüşdağ ile konuştum. Onlarda zeminlerinin bozulmasını istemiyor ama bizim fazla maç trafiğimiz olmayacak. Kalan maçları Başakşehir'de oynayabiliriz."

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk oynadıkları zaman 50 bin Lira kira ödediklerini; ancak şu anda bunun 100 bin liraya çıkarıldığını ve bu duruma isyan ettiğini ifade eden Başkan, "Biz bir taraftan kendi stadımızı yapıyoruz, bir taraftan maçlarımızı başka yerde oynuyoruz. Fiyat bir anda iki katına çıkıyor. Zaten biz oynamasak o stadın masrafı olmayacak mı. Sahanın çim bakımı yok. Çim bakımı yapan şirketle bir yıllık sözleşme imzalanmış. Biz orada 25 maç oynayacağız. Bizden 2.5 trilyon lira talep ediliyor. Devlet üçüncü ligdeki takımlara bile stat yaparken biz kendi özkaynaklarımızla stat yapmaya çalışıyoruz. Bu süreç olurken bizim oynadığımız stadın kira maliyeti iki katına çıkıyor. Herkesi bize kolaylık göstermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Fikret Orman, transferin son günü kadroya dahil edilen Sosa'nın performansı için de "Çok iyi bir oyuncu, bizim ekipte izlemişti bende canlı olarak takip etmiştim. Genel itibari ile emin olduğumuz bir transferdi. Harcadığımız zamana helal olsun. Performansı yüksek olarak devam edecektir. Herkes keyif alır." diye konuştu.

Bu arada Beşiktaş Hentbol Takımı'nın maçlarını oynamak için Sinan Erdem Spor Salonu'ndan kendileri için fazla yüksek miktarda para talep edildiği şeklinde çıkan haberlerin doğru olduğunu kaydeden Başkan Orman, sözlerini şöyle tamamladı: "Takımımız Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak kriterlere uygun bir Sinan Erdem Spor Salonu var. 'Salonun zemine yapılacak malzemesi var' dediler, aldık. Onun serilmesi, bir gün, kaldırılması bir gün, maç günü derken 4 günü buluyor. Günlük 30 bin dolar kira isteniyor. Bir maçın maliyeti 120 bin Dolar'a çıkıyor. Biz bu sporlara destek oluyoruz. Ama devletinde desteklemesi lazım. Bu sorunun çözümü için Göksel Gümüşdağ ile konuştuk. İndirim yapacaklarını söyledi. Maçlarımızı orada oynayacağız."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.