Fiat Punto yeni tasarım ve tasarrufuyla dikkat çekiyor

Fiat Punto yeni tasarım ve tasarrufuyla dikkat çekiyor

B sınıfının en iddialı temsilcilerinden Punto, yeni tasarımı ve tasarruflu motoruyla dikkat çekiyor. Ortalama tüketimi 4.2 litre olan araç, zengin donanımı makul fiyatla sunmayı başarıyor.

Fiat’ın B segmentindeki temsilcisi Punto, kendini kanıtlamış motor seçenekleri, şık ve sportif tasarımı ve zengin donanımıyla başarılı bir karışım ortaya çıkarıyor.

Pek çok yeni rakibi karşısında makul kalan fiyatı ve cimri motorlarıyla öne çıkmayı başaran araç, asıl amacı tasarruf olanlar için oldukça cezbedici bir seçeneğe sahip. Bu hafta konuğumuz olan Multijet motorlu Punto, düşük yakıt tüketimi ve zengin Lounge donanım seçeneğiyle pazardaki iddiasını iyice yukarı taşıyor.

Ön koltuklar sporcuları aratmıyor

Punto, genel hatlarıyla sportif bir aile otomobili olduğunu gizlemeye çalışmıyor. Arkaya doğru uzanan büyük farları, sis farlarına ev sahipliği yapan ön tamponu ve bu ikisinin arasına yerleştirilen gündüz farlarıyla ön tasarım oldukça çekici görünüyor.

Arka tasarımda da klasikleşen stoplar araca dinamizm katıyor. Aracın iç mekanında yeni koltuk desenleri dikkat çekiyor. Bize konuk olan model, sport otomobilleri aratmayan desteklere sahip ön koltuklarıyla etkileyici bir atmosfer sunuyor.

Alçak oturma pozisyonu ve etli deri direksiyonla birlikte spor otomobillerde bile artık göremediğimiz başarılı bir sürüş pozisyonu elde edilmiş. İç mekanda işçilik ve malzeme kalitesi sınıf standartlarının üzerinde. Kokpitte kullanılan yumuşak plastik malzeme, kalite algısını oldukça artırıyor. Ergonomik olarak başarılı iç mekanda 4 yetişkin için yeterli hacim oluşturulmuş.

Menzil yaklaşık 1100 km

1.1 tonluk aracı taşımada zorlanmayan motor, asıl hünerini yakıt tüketiminde gösteriyor. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 4.2 litre tüketen araç, yaklaşık 1100 kilometrelik menzile sahip. Biz denemelerimizde 4.8 litrelik ortalamayı tutturduk. Trafikten biraz uzaklaşarak fabrika verilerine ulaşmak oldukça kolay.

5 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ VAR

Araçta 2’si benzinli 4 farklı motor seçeneği sunuluyor. 1.3 litrelik Multijet dizel motorlu konuğumuz 75 beygir gücünde. 190 nm tork üreten bu motor, 5 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor.

Rahat geçişleriyle dikkat çeken şanzıman, performanstan çok ekonomiye hizmet ediyor. Bu durum hızlanma verilerine de yansımış. 0’dan 100 km/s sürate 13.6 saniyede ulaşabilen araç, saatte 165 kilometre hıza kadar rahatlıkla çıkabiliyor.

Full donanımlı dizel 41 bin 750 lira

Fiat Punto, konuğumuzdaki spor süspansiyon sayesinde etkili bir yol tutuş vadediyor. ESP’nin hala en üst donanımda bile standart olarak sunulmaması bir eksiklik fakat ESP dahil ASR, MSR, HBA ve Hillholder’la birlikte 1000 liralık makul paketle sunulması beğenimizi kazandı. Başlangıç fiyatı benzinlide (1.2 litre) 29 bin 750, dizelde ise 39 bin 250 lira olarak belirlenmiş. Son derece zengin Lounge donanımlı konuğumuz ise 41 bin 750 liralık etiketle sunuluyor. Bu fiyat, pek çok rakibin üst donanımlı dizel modellerinden 5-6 bin lira daha makul.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.